... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Σεξισμός στον δημόσιο χώρο από καφέ-μπαρ της παραλιακής στη Θεσσαλονίκη


Σε μια ακραία σεξιστική κίνηση προχώρησε το καφέ-μπαρ «ENSAYAR» στην παραλία της Θεσσαλονίκης τοποθετώντας στην είσοδό του υπερμέγεθες σεξιστικό ομοίωμα γυναικείων ποδιών με μαύρες ζαρτιέρες και εσώρουχο. Η εικόνα αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από συλλογικότητες γυναικών και φεμινιστικές οργανώσεις που απαιτούν την άμεση απομάκρυνση αυτού του προσβλητικού για την γυναικεία αξιοπρέπεια αντικειμένου. 
Το «Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για την φεμινιστική απεργία της 8ης Μάρτης» αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του: «Εμείς οι γυναίκες που συμμετέχουμε στο "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΜΑΡΤΗ" δηλώνουμε ότι η χυδαία και σεξιστική χρήση του Δημόσιου Χώρου μας προσβάλλει και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση αυτού του προσβλητικού για την γυναικεία αξιοπρέπεια αντικειμένου» αφήνοντας αιχμές και για την αδράνεια και αδιαφορία των τοπικών αρχόντων. Να σημειωθεί ότι το διατηρητέο κτίριο όπου βρίσκεται το κατάστημα στην Λεωφόρο Νίκης ανήκει στη Λέσχη Θεσσαλονίκης που δεν φαίνεται να προβληματίστηκε για την επιλογή του καταστηματάρχη.

Καταγγελία
Μια πόλη που δεν σέβεται τις γυναίκες της, είναι
Μια πόλη που δεν σέβεται την ιστορία της
Ένα υπερμέγεθες σεξιστικό ομοίωμα γυναικείων ποδιών με μαύρες ζαρτιέρες και εσώρουχο κοσμεί την όψη του ιστορικού κτιρίου της Λέσχης Θεσσαλονίκης και του καφέ μπαρ «ENSAYAR” που είναι στο ισόγειο του, στη παλιά παραλία της πόλης μας.
Ένα γυναικείο σώμα τεμαχισμένο, χωρίς πρόσωπο, μυαλό και καρδιά, με το αιδοίο σε γκρο πλαν , μια φουσκωτή καρικατούρα ενός ακραίου σεξισμού.
Δεν είναι μόνο η χοντροκοπιά της κατασκευής, ο χύμα σεξισμός, δεν είναι η κεντρική του θέση στον αστικό ιστό (στην παλιά παραλία, δλδ στην τουριστικότερη ζώνη της πόλης) όσο και την ιστορία της πόλης (δίπλα στον Λευκό Πύργο), είναι η συστηματική προσπάθεια, να εξοικειωθούμε στην αυτοεκπόρνευση, την εμπορευματοποίηση του σώματος, την αναζήτηση πελατείας.

Εμείς οι γυναίκες που συμμετέχουμε στο "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΜΑΡΤΗ" δηλώνουμε ότι η χυδαία και σεξιστική χρήση του Δημόσιου Χώρου μας προσβάλλει και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση αυτού του προσβλητικού για την γυναικεία αξιοπρέπεια αντικειμένου.

Υ.Γ.1. Στον υπόλοιπο πλανήτη, οι τοπικοί άρχοντες, θα δρούσαν ακαριαία... εδώ οι αντίστοιχοι, γαλουχούνται με CD του Σειρηνάκη, άρα να μην περιμένεις και πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: