... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Το Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπέρ της ύπαρξης Ευρωπαίου Επιτρόπου για το παιδί


Το δίκτυο Eurochild ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ της ύπαρξης Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Παιδί. Μια από τις βασικές προτεραιότητες, θα είναι η κοινωνική υποστήριξη των παιδιών μέσω της μετάβασης τους από το καθεστώς της ιδρυματικού τύπου φροντίδας σε εκείνο της οικογενειακού τύπου φροντίδας.
Ο αριθμός των υπογραφών θα τεθεί υπ’ όψιν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Ντόναλντ Τουσκ και των Ηγετών των 28 Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Μέχρι τώρα το σύνολο των υπογραφών έχει φθάσει τις 2.897 ενώ ο μεσοπρόθεσμος στόχος όπως αναφέρεται και στο σχετικό σύνδεσμο είναι οι 3.200 υπογραφές.
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δια του Προέδρου του Δ.Σ., κ. Θεόδωρου Δημόπουλου είναι ήδη ένας από τους υπογράφοντες, καλώντας παράλληλα μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει για περισσότερη δράση και ευαισθητοποίηση.
Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν το Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχε διοργανώσει, στην πόλη της Λαμίας σχετική ημερίδα με τίτλο «Ανοίγοντας δρόμους για τα παιδιά της Ευρώπης», με τη συμμετοχή στελεχών – μελών του δικτύου Eurochild.

Δεν υπάρχουν σχόλια: