... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Αναδίπλωση Ντε Μπουρ για φράση προς τις γυναίκες αθλήτριες

«Δεν καταλαβαίνω την ισότητα αμοιβών στο ποδόσφαιρο μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως είναι τώρα τα πράγματα νομίζω ότι αυτό είναι γελοίο».
Δύο μέρες μετά τη δήλωση αυτή σε συνέντευξή του, ο Ολλανδός παλαίμαχος διεθνής ποδοφαιριστής και νυν προπονητής της Ατλάντα Γιουνάιτεντ, Φρανκ Ντε Μπουρ, κάνει ένα βήμα πίσω και απολογείται, ιδίως επειδή χρησιμοποίησε τον όρο «γελοίο» χωρίς πλήρη γνώση της ακριβούς σημασίας του, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι μεγάλος υποστηρικτής του γυναικείου ποδοσφαίρου.
«Θα το υποστηρίζω πάντα, ελπίζω να βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες να παίζουν ποδόσφαιρο, επειδή είναι το άθλημα που αγαπώ» συνέχισε ο Ντε Μπουρ, υπενθυμίζοντας ότι όταν ήταν στον Άγιαξ είχε κάνει πολλά για να αναπτυχθεί η γυναικεία ομάδα του συλλόγου.
«Αυτό που νομίζω είναι πως αν οι γυναίκες το αξίζουν θα πρέπει να κερδίσουν, αλλά αν θέλουν να κερδίσουν περισσότερα από τους άνδρες, πρέπει να το αξίζουν, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε. Αλλά για να ορίσω όλο αυτό ως ''γελοίο'', είναι υπερβολικό», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: