... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Η Μαρία Συρεγγέλα τοποθετήθηκε στην Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρία συρεγγέλα γραμματεία ισοτητας
Κλείνει  ο κύκλος της τοποθέτησης των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων στα υπουργεία. Μετά τα 28 στελέχη που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη 24 νέους Γενικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν και αυτοί άμεσα τα καθήκοντά τους, προκειμένου, από κοινού με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, να κάνουν πράξη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Με τη χτεσινή ανακοίνωση 52 Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς στελεχώνουν πλέον το σύνολο των υπουργείων και απομένει μόνο ο ορισμός των Γραμματέων που θα στελεχώσουν την Προεδρία της κυβέρνησης. Γεγονός που δεν έχει προηγούμενο, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες για να στελεχωθούν οι τόσο κρίσιμες αυτές θέσεις του κρατικού μηχανισμού.
Και το δεύτερο κύμα των 24 Γραμματέων είναι στελέχη που κάνουν πράξη την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας. ΄Άλλοι έχουν ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς στη  δημόσια διοίκηση ή στην αυτοδιοίκηση, κάποιοι παραμένουν στις θέσεις τους επιβεβαιώνοντας ότι η αξιοκρατία δεν έχει κομματικά κριτήρια, ενώ πολλοί εξ αυτών προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και θα συνδράμουν με τις γνώσεις τους στην ταχύτατη υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος που έχει ως κεντρικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο κράτος.
Η Μαρία Συρεγγέλα τοποθετήθηκε ως Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Ποια είναι η νέα γραμματέας.
Αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. (EPPWomen)
Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management).
Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), από το 2001 έως το 2005 και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum, την ίδια περίοδο.
Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, από το 2001-2004 και  στην Κ.Ε. από το 1998-2005.
Yποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές του 2004.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) από το 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015.
Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Τούρκικα.
Είναι παντρεμένη με τον Φώτη Κυριακόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό και μητέρα δύο παιδιών, του Βασίλη και του Κωνσταντίνου.

https://twitter.com/mariasyrengela?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια: