... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ποια είναι η χώρα της Ε.Ε με τις περισσότερες επιστήμονες…





Πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σπάνε την παράδοση που θέλει την πλειοψηφία των επιστημόνων και μηχανικών να είναι άνδρες.
Στη Λιθουανία, την Βουλγαρία, την Λετονία, την Πορτογαλία και την Δανία οι γυναίκες έχουν ξεπεράσει το κοινωνικό κλισέ και είναι περισσότερες από τους άνδρες συναδέλφους τους.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της EUROSTAT για το 2017, τα υψηλότερα ποσοστά σημειώνονται στην Λιθουανία. Αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά γυναικών επιστημόνων και μηχανικών σημειώνονται στην Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο, ενώ αρκετά χαμηλά βρίσκονται επίσης η Φινλανδία και η Γερμανία με τις γυναίκες επιστήμονες να αποτελούν μόλις το 1/3 του συνόλου.
Φορείς και γυναικείες οργανώσεις απευθύνουν έκκληση για τη θέσπιση μέτρων που θα παροτρύνουν και θα διευκολύνει τις γυναίκες να μπουν στον μαγικό κόσμο της επιστήμης.
Ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετρούν πάνω από 1 εκατομμύριο επιστήμονες, οι περισσότερες γυναίκες επιστήμονες και μηχανικοί βρίσκονται στην Πολωνία και ακολουθεί η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.
Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα 18 εκατομμύρια επιστημόνων και μηχανικών το 59% είναι άνδρες και το 41% γυναίκες.
gr.euronews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: