... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Όταν η Ιωάννα Μπέλλα (Σταρ Ελλάς 2018) κανονικοποίησε τη βία


«Έχω φάει ένα χαστούκι και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό;» και όμως αυτό ακούστηκε στην ελληνική τηλεόραση εν έτη 2018. Και το ζήτημα είναι όχι μόνο ότι ειπώθηκε, αλλά ότι ειπώθηκε από την ίδια τη γυναίκα-θύμα.
Συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου η καλεσμένη του Σταρ Ελλάς, Ιωάννα Μπέλλα, μιλώντας για παλιότερη σχέση της αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί χαστούκι από σύντροφό της πάνω σε τσακωμό. «Έχω φάει ένα χαστούκι και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό; Στο έντονο τσακωμό ε. (σσ. λες και υπάρχει διαφορά). Όποια δεν έχει φάει ή όποια λέει ότι δεν έχει κάνει πλαστικές λέει ψέματα». 
Ε, λοιπόν, Μπέλλα, δεν έχουμε φάει όλες χαστούκια, γιατί δεν είναι φυσιολογικό να δέχεσαι χαστούκια σε τσακωμό, γιατί δεν είναι φυσιολογικό να δέχεσαι οποιαδήποτε βία για οποιαδήποτε λόγο από κανέναν. τελεία.
Και δεν είναι μόνο λυπηρό ότι προσπαθείς να ηρωοποιήσεις, ωραιοποιήσεις και κανονικοποιήσεις τη βία κατά των γυναικών. Λυπηρό είναι ότι δεν είσαι η μόνη που έχει ενστερνιστεί την πατριαρχική αντίληψη ως κάτι που είναι φυσιολογικό.
Δεν φταίει ο βιαστής φταίει το ντύσιμό μου, δεν φταίει αυτός που βαράει αλλά αυτός που τον «προκάλεσε», δεν είναι ξύλο είναι ένας απλώς τσακωμός, όταν αγαπάς δέρνεις, όταν τσακώνεσαι ρίχνεις χαστούκια, όλες τρώνε ξύλο, όταν δέχεσαι είσαι φυσιολογική όταν αντιστέκεσαι πήγαινες γυρεύοντας και τα έπαθες.
Κουλτούρα βιασμού. Αυτά είναι όλα τα παραπάνω

http://3pointmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: