... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ..

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και παπούτσια
Νέα Ορλεάνη, 1960. Αστυνομικοί (για την ακρίβεια Ομοσπονδιακοί πράκτορες) συνοδεύουν την 6χρονη Ruby Bridges, το πρώτο παιδί Αφροαμερικανών που πήγε σε σχολείο λευκών. Την υποδέχθηκαν με παιδικό φέρετρο, ντομάτες και κατάρες. Την 2η μέρα, ο πατέρας της, με σταθερό βηματισμό, την πέρασε μέσα από τον όχλο και φώναζε με όλη την δύναμη της ψυχής του "θέλω απλά να πάω το παιδί μου στο σχολείο". Λιγες ημέρες αργότερα, οι λευκοί θα δεχόντουσαν την μικρή Ruby στην σχολική κοινότητα.
50 χρόνια μετά, ο Πρόεδρος Ομπάμα την υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο με τα λόγια: "αν δεν ήσουν εσύ, δε θα ήμουν εδώ και δε θα βλέπαμε μαζί τον πίνακα".
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώρος
Η δική μου ευχή σε όλα τα πρωτάκια που σήμερα πέρασαν την μεγάλη πόρτα του Δημοτικού έχοντας μπροστά τους 12 υπέροχα χρόνια (γιατί έτσι πρέπει να είναι, υπέροχα, ένα ταξίδι γνώσης), να φανούν ικανά και να πράξουν κάτι σπουδαίο όπως η μικρή Ρούμπι.
Σε όποιο δρόμο ακολουθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους.
Καλή σχολική χρονιά!
(Ο πίνακας είναι του Νόρμαν Ρόκγουελ προς τιμήν της)
www.facebook.com/andrianivag

Δεν υπάρχουν σχόλια: