... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

21η Σεπτεμβρίου || Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης ||

Sept-21-Is-International-Day-of-Peace

Κάθε χρόνο, από το 2001, στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1981, για να διαδώσει και να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη.
Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από τον ΟΗΕ, τις ΜΚΟ, από οργανώσεις ειρήνης και τις τοπικές κοινωνίες των πολιτών.
Φέτος η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης έχει ένα ξεχωριστό νόημα μιας και τιμούμε και την εβδομηκοστή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύνθημα για αυτή τη χρονιά είναι «Το Δικαίωμα στην Ειρήνη – Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στα 70»
Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελεί έγγραφο ορόσημο στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η διακήρυξη εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι, στις 10 Δεκεμβρίου 1948, ως κοινό πρότυπο επίτευξης για όλους τους λαούς και για όλα τα έθνη, που εκπονήθηκε από αντιπροσώπους με διαφορετικό νομικό και πολιτιστικό υπόβαθρο από όλες τις περιοχές του κόσμου.
Η Παγκόσμια Διακήρυξη – το πιο μεταφρασμένο έγγραφο στον κόσμο, διαθέσιμο σε περισσότερες από 500 γλώσσες – είναι τόσο σημερινό όσο και την ημέρα της υιοθέτησής του.
Σε μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres είπε:
«Είναι καιρός όλα τα έθνη και όλοι οι άνθρωποι να ανταποκριθούν στις λέξεις της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία αναγνωρίζει την εγγενή αξιοπρέπεια και τα ίσα και αναφαίρετα δικαιώματα όλων των μελών της ανθρώπινης φυλής. Αυτό το έτος σηματοδοτεί την 70ή επέτειο αυτού του εγγράφου ορόσημο». 
www.ohchr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: