... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Σεξισμός : Μια αθλήτρια τένις κάνει ότι όλοι οι άντρες παίχτες και δέχεται ποινή

Σεξισμός και υποκρισία - Μια αθλήτρια τένις κάνει ό⸒τι όλοι οι άντρες παίχτες και δέχεται ποινή

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις Γυναικών, χιλιάδες χρήστες των social media και πολλά δημοσιεύματα εξοργίστηκαν εξοργίστηκαν με την ποινή στην αθλήτρια τένις Alize Cornet η οποία άλλαξε μπλούζα σε γήπεδο του αμερικανικού όπεν.   Η Cornet άλλαξε το μπλουζάκι της, το οποίο ήταν μούσκεμα από τον ιδρώτα, με ένα άλλο κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, αλλά συνειδητοποίησε ότι το είχε φορέσει ανάποδα και με μια γρήγορη κίνηση το φόρεσε σωστά.   Όμως αμέσως μετά συνειδητοποίησε επίσης πως ο διαιτητής της είχε δώσει ποινή παραβίασης κώδικα. 

  Η απόφαση του Rask προκάλεσε ένα κύμα κριτικής με τους θεατές να σημειώνουν ότι οι άνδρες παίκτες συχνά αλλάζουν ή αφαιρούν τα πουκάμισά τους μεταξύ των παιχνιδιών και περιφέρονται γυμνοί. 

Ο τόπλες Novak Djokovic που ποτέ δεν αντιμετώπισε ποινή
Ο τόπλες Novak Djokovic που ποτέ δεν αντιμετώπισε ποινή 

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ο σάλος έφτασε μέχρι την παγκόσμια ομοσπονδία τένις η οποία κατακεραύνωσε την απόφαση του διαιτητή.     Στο πλευρό της αθλήτριας βρέθηκαν και γνωστοί αθλητές τένις ενώ η είδηση συνοδευόταν με τις λέξεις« σεξισμός και υποκρισία».   
Μια δήλωση του WTA ανέφερε ότι η απόφαση του διαιτητή δεν βασίστηκε σε δικό τους κανόνα καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στην αλλαγή ενδυμάτων στο τερέν και πρόσθεσε ότι η Alize δεν έκανε τίποτα λάθος.   Καθώς το ζήτημα είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε κρίση, αυτό οδήγησε σε διευκρίνιση από τους διοργανωτές των αγώνων, οι οποίοι δήλωσαν ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη και η Cornet δεν θα τιμωρηθεί.        

Τελικά η Αμερικανική Ένωση Τένις (USTA), η οποία διοργανώνει το US Open, προχώρησε σε ανακοίνωση: «Όλοι οι παίκτες μπορούν να αλλάζουν τα πουκάμισά τους όταν κάθονται στην καρέκλα παίκτη. Διευκρινίσαμε την πολιτική για να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποινή. 

Ευτυχώς, αξιολογήθηκε μόνο μια προειδοποίηση χωρίς περαιτέρω ποινή».   «Οι γυναίκες αν επιλέξουν, μπορούν επίσης να αλλάζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κοντά στο γήπεδο, όταν είναι διαθέσιμοι», προστίθεται στην ανακοίνωση με την οποία ζητείται συγγνώμη.   

  Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: