... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο "Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη" ,με Έργα Τέχνης Προσφύγων και Μεταναστών στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

texnopolis ekthesi Î¦Ï‰Ï„ογραφία του χρήστη Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Network for Children's Rights.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Προσφυγική και Μεταναστευτική Ανταπόκριση της UNICEF στην Ελλάδα διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την έμφυλη βία, με έργα τέχνης που προέρχονται από παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες. Η έκθεση με τίτλο "Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη", διοργανώνεται στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας της UNICEF με την Γ.Γ.Ι.Φ. κατόπιν υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για την προστασία γυναικών προσφύγων/μεταναστριών και των παιδιών τους από την έμφυλη βία, τον Ιούνιο του 2018.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι δημιουργίες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας 9 έως 66 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με στόχο τη διάχυση των ακόλουθων μηνυμάτων: “Όχι σημαίνει όχι”, “Κάποια μυστικά πρέπει να αποκαλύπτονται”, “Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη”, “Η βία δεν είναι αποδεκτή”, “Το σώμα μου, μου ανήκει”. Τα βραβευμένα έργα θα χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερη καμπάνια της Γενικής Γραμματείας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού καθώς και των προσφυγικών πληθυσμών, σε ζητήματα έμφυλης βίας, με την στήριξη της UNICEF.
Φωτογραφία του χρήστη Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Network for Children's Rights. Î¦Ï‰Ï„ογραφία του χρήστη Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Network for Children's Rights.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 2Αυγούστου 2018 στις 18:30, παρουσία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων,κας Φωτεινής Κούβελα, της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, κας Θεόνης Κουφονικολάου και του Επικεφαλής της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Ανταπόκρισης της UNICEF στην Ελλάδα κ. Lucio Melandri,στην αίθουσα “Δεξαμενές Καθαρισμού”, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Αθήνα 118 54). 


Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και την Κυριακή 5Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 18:00-21:00. 

 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση ζωγραφικής καθώς και την ευρύτερη συνεργασία της UNICEFμε την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, παρακαλώ επικοινωνήστε με:
Όλγα Σιώκου-Σιόβα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Προσφυγική και Μεταναστευτική Ανταπόκριση UNICEF στην Ελλάδα, Τηλ.: 697 3227159, Εmail: osiokou-siova@unicef.org


http://www.cityofathens.gr/
www.facebook.com/ddp.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: