... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

#WomenInScience: Η AstraZeneca υποστηρίζει την αξία της διαφορετικότητας

#WomenInScience: Η AstraZeneca υποστηρίζει την αξία της διαφορετικότητας

ο πρότυπο της γυναίκας-επιστήμονα και η σημασία της δυνατότητας πρόσβασης κάθε φύλου σε ίσες ευκαιρίες, αναδείχθηκαν στο φετινό Athens Science Festival με θέμα «Επιστήμη χωρίς Σύνορα», με στόχο την παρότρυνση των επιστημόνων να αψηφήσουν περιορισμούς κι εμπόδια για να δώσουν σάρκα και ιστά στις ιδέες τους.
Το κοινό που επισκέφτηκε το φεστιβάλ είχε τη δυνατότητα να περάσει το δικό του μήνυμα για τον ρόλο της γυναίκας στην επιστήμη σε μια ημέρα ειδικά αφιερωμένη σε αυτό. Εκατοντάδες Αθηναίοι «υπέγραψαν» με την συμμετοχή τους την ανάγκη να καταργηθούν οι φραγμοί που αποθαρρύνουν τις γυναίκες να εξελιχθούν στον κλάδο και γέμισαν με ελπίδα το wish board που είχε στηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.
Τα περιθώρια προόδου στο θέμα της ισορροπίας των δύο φύλων στην επιστήμη είναι μεγάλα. Τόσο η AstraZeneca όσο και το British Council, ωστόσο, έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτό το σκοπό. Στο πλαίσιο αυτό ένωσαν τις «φωνές» τους για την υποστήριξη της αξίας της διαφορετικότητας στο χώρο των επιστημών, μέσα από τη δράση #WomenInScience.
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε με το British Council στο πλαίσιο του AthensScience Festival. Στην AstraZenecaυποστηρίζουμε την αξία της διαφορετικότητας και πιστεύουμε στα οφέλη που μπορεί να φέρει. Με τη δράση αυτή όχι μόνο συμβάλλουμε στη στήριξη νέων επιστημόνων αλλά στη στήριξη γυναικών – επιστημόνων, δίνοντας μια ουσιαστική δυνατότητα τόσο για την προβολή του έργου τους αλλά και για την περαιτέρω εξέλιξή τους στο επιστημονικό πεδίο», δήλωσε η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου.

virus.com.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: