... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Μία δυνατή καμπάνια για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ


Ενώ εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται. Μία διαφορετική, σκοτεινή πλευρά της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού.
Αλιεύει η Ιρέν Κόντου
Μία δυνατή καμπάνια από την εταιρία J Walter Thompson (JWT) του Λονδίνου και το Εθνικό Κέντρο για την Ενδοοικογενειακή Βία, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται να ρίξει φως σε αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα.
Ειδικότερα, είναι εμπνευσμένη από τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά 26% κάθε φορά που παίζει η Αγγλία. Αν μάλιστα η Αγγλία χάσει το παιχνίδι, ο αριθμός αυτός αγγίζει το 38%.
Με τον εύστοχο τίτλο «Ένα όχι και τόσο όμορφο παιχνίδι» (The Not-So-Beautiful Game), η καμπάνια έχει στόχο να αναδείξει τη λιγότερο γνωστή πλευρά της παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων.
ποτελείται από αφίσες, στις οποίες οι σημαίες διάφορων χωρών αποτυπώνονται με αίμα στα πρόσωπα γυναικών. Για παράδειγμα, στην αφίσα για την Αγγλία, ο κόκκινος σταυρός της σημαίας της (Σταυρός του Αγίου Γεωργίου) σχηματίζεται στο πρόσωπο μίας γυναίκας με αίμα από τη μύτη και το στόμα της.
Οι αφίσες, που αφορούν και άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ελβετία, προβάλλονται σε διάφορες πλατφόρμες κατά τη διάρκεια αγώνων του Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: