... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018-2019

ΧΕΝ Ελλάδος

ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΧΕΝ, εθνικά και παγκόσμια έχει σταθεί συνεπής αρωγός των γυναικών σε κρίσιμες στιγμές. Όσο κι αν αλλάζουν οι περιστάσεις και οι εποχές, η κατεύθυνση παραμένει η ίδια: η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ενδυνάμωση των γυναικών: μια χρονοβόρα, αλλά πολύ σημαντική διαδικασία. Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της ΧΕΝ στοχεύουν στη ριζική αλλαγή του τρόπου που οι γυναίκες αντιλαμβάνονται και διεκδικούν τη θέση τους στην κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό η ΧΕΝ Ελλάδος, ξεκίνησε το 2013 στεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην ολοκλήρωση των σπουδών τους στις ανώτατες σχολές της Αθήνας και του Πειραιά, εξαιτίας του χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος προασπίζοντας το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.
Μέχρι σήμερα έχει δοθεί η δυνατότητα σε πενήντα περίπου νέες γυναίκες να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ζεστό και ασφαλές περιβάλλον. Το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος υλοποιείται στο πλήρως ανακαινισμένο το 2012, διεθνών προδιαγραφών Πολύκεντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» στην Ηλιούπολη.
Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ευκαιρίες για ομαδικές ασχολίες, καθώς είναι στόχος η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενδυνάμωσης και στήριξης των νέων γυναικών που εξυπηρετούνται. Επικουρικά όσες διαμένουν στον Ξενώνα έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Συμβουλευτικής Απασχόλησης της ΧΕΝ Ελλάδος από όπου έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν υποστήριξη στην προετοιμασία τους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.
Το στεγαστικό πρόγραμμα δεν αποτελεί για τη ΧΕΝ Ελλάδος μια καινούρια υπηρεσία. Μέσα στα 30 χρόνια ευρωπαϊκής εμπειρίας για τη ΧΕΝ Ελλάδος (από το 1983), αλλά και πολύ νωρίτερα (1960: Ηλιούπολη και Αμερικής 11) οι Ξενώνες της έχουν δώσει ασφαλή στέγη σε εκατοντάδες γυναίκες και νέες γυναίκες.
Στη μακρά του ιστορία το κτίριο «Αθηνά» φιλοξένησε προγράμματα αποκατάστασης προσφύγων υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, προγράμματα ενδυνάμωσης και ασφαλούς στέγασης ελληνίδων και αλλοδαπών γυναικών που ανήκαν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (πρόσφυγες και μετανάστριες, αρχηγούς οικογενειών με έντονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, θύματα trafficking κ.λπ)
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:
http://www.xen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: