... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η ισότητα των φύλων περνάει και... από τα νηπιαγωγεία

Η ισότητα των φύλων περνάει και... από τα νηπιαγωγεία


Κι όμως η ισότητα των φύλων περνάει και... από τα νηπιαγωγεία. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τα έργα παιδιών από όλη τη χώρα, που συμμετείχαν  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας «Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα -Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση. Η  τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στα γραφεία της ΓΓΙΦ.

Οπως χαρακτηριστικά είπε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα «τα έργα των μαθητών και μαθητριών αποδεικνύουν πως τα παιδιά βρίσκονται πολύ κοντά στην έννοια της ισότητας των φύλων και μπορούν με τη συμβολή των δασκάλων τους να υιοθετήσουν ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές, σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στα φύλα».

Η κ. Κούβελα, αναφέρθηκε και στον σκοπό του διαγωνισμού που ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα ισότητας των φύλων και ειδικότερα αναφορικά με τη σημασία των παιχνιδιών στην αποδόμηση των στερεοτυπικών αντιλήψεων και στην προώθηση των αρχών της έμφυλης ισότητας μέσω της ευχάριστης και βιωματικής διαδικασίας του παιχνιδιού.

Υποστηρικτικό υλικό για το διαγωνισμό αποτέλεσε το εγχειρίδιο της Δήμητρας Κογκίδου «Ολα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά».

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν ήταν τα εξής:



Στην κατηγορία «Μουσικό βίντεο» (έντυπο ή ψηφιακό) το 1ο Βραβείο απέσπασε το Νηπιαγωγείο Ολυμπιάδας Ελασσόνας, στο νομό Λάρισας, το 2ο το Νηπιαγωγείο «Ονειρόσκαλα» στη Νέα Μάκρη Αττικής και το 3ο το Διθέσιο Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας στη Φθιώτιδα.

Στην κατηγορία Αγόρια και κορίτσια «Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα- Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια».
Μουσικό βίντεο κλιπ το 1ο βραβείο κέρδισε το 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης, το 2ο το 11ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης και το 3ο το 3ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Στην κατηγορία «Ταινία»με το 1ο Βραβείο τιμήθηκε το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο Λαμίας, με 2ο το 11ο Νηπιαγωγείο Χίου και με το 3ο το Νηπιαγωγείο Ναυτίλος στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου «Ονειρόσκαλα» με τη συνοδεία των νηπιαγωγών τους, γονέων και κηδεμόνων, καθώς και νηπιαγωγοί και εκπρόσωποι από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας, το 11ο Νηπιαγωγείο Χίου και το Νηπιαγωγείο Ναυτίλος.

Τα σχολεία, που δεν κατάφεραν να παραστούν απέστειλαν βίντεο με χαιρετισμό των μαθητών και μαθητριών ή πραγματοπoίησαν βιντεοκλήση και μέσω της ζωντανής σύνδεσης χαιρέτησαν, τραγούδησαν και αλληλεπίδρασαν με όσους και όσες παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, όπου προβλήθηκαν όλα τα έργα των σχολείων που διακρίθηκαν.

Τα βραβεία απένειμαν η κ. Κούβελα στην κατηγορία «Ζωγραφιά- Κολλάζ» και η Σοφία Παπαδημητρίου, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων στην κατηγορία «Ταινία». Στην τελετή συμμετείχαν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής Μαγουλά Ζωή, Μίχου Λαμπρινή και Τσιούτσια Μαρία- Αρτεμησία και το στέλεχος της ΓΓΙΦ Μπαρτζώκα Κατερίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύντομα οι δημιουργίες που βραβεύτηκαν στον συγκεκριμένο, αλλά και σε άλλους μαθητικούς διαγωνισμούς θα προβάλλονται στο πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στο Κανάλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: