... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

15 Ιουνίου : Παγκόσμια Ημέρα για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκόσμια ημερα κακοποίηση ηλικιωμενων

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στο ψήφισμά 66/127, όρισε τη 15η Ιουνίου ως τη Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων. Αντιπροσωπεύει τη μία ημέρα του έτους, όταν όλος ο κόσμος εκφράζει την αντίθεσή του στην κακοποίηση και την ταλαιπωρία που προκλήθηκε σε ορισμένες από τις παλαιότερες γενιές μας.

Η κακοποίηση των ηλικιωμένων είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό θέμα που θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και της υγείας εκατομμυρίων των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας σε όλο τον κόσμο, και ένα θέμα που αξίζει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας. 

Ο παγκόσμιος πληθυσμός των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω θα υπερδιπλασιαστεί, από 542 εκατ. το 1995 σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ το 2025. Περίπου 4 έως 6% των ηλικιωμένων έχουν βιώσει κάποια μορφή κακοποίησης στο σπίτι. Η κακοποίηση ηλικιωμένων ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς και μακροχρόνιες ψυχικές συνέπειες. Η συχνότητα εμφάνισης της κατάχρησης έναντι των ηλικιωμένων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πολλές χώρες αντιμετωπίζουν ταχεία γήρανση του πληθυσμού τους.  


http://active-reflection.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: