... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ «HELIOS» ΣΕ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Πιλοτικά,  για την δημιουργία ενός μοντέλου ένταξης προσφύγων και μεταναστών που να μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της Επικράτειας!
Την επίσημη εκκίνηση του προγράμματος «HELIOS», πραγματοποιούν οι Δήμοι Θηβαίων και Λεβαδέων, την Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 11.00 το πρωϊ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στην εκδήλωση θα παραστούν ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μ. Κλάπας και ο Επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας και Περιφερειακός Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας Gianluca Rocco.

Το πρόγραμμα «HELIOS» είναι πιλοτικό  και στόχο έχει, λένε, την εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών ένταξης προσφύγων και μεταναστών και υλοποιείται υπό τον συντονισμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Το πρόγραμμα αξιοποιεί μέτρα που ήδη υλοποιούνται, δηλαδή, η εκπαίδευση, η χρηματική βοήθεια, η στέγαση, συνδυάζοντας τα με νέες υποστηρικτικές δράσεις σχετικά με την επαγγελματική ζωή, τους κοινωνικούς δεσμούς και την κοινωνική συμμετοχή.
Σε αυτή την πιλοτική φάση, ένα δείγμα πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών,  θα τύχουν διαφορετικών  επιλογών στέγασης , στην Δομή Φιλοξενίας στην Θήβα  και σε διαμερίσματα στην Λιβαδειά..
Η αρχική διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί για 6 μήνες, αλλά μπορεί να επεκταθεί για άλλους 6, αν κριθεί απαραίτητη η παράτασή κι εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και στόχος είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων για την δημιουργία ενός μοντέλου ένταξης προσφύγων και μεταναστών που να μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της Επικράτειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: