... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά πιστεύουν ακόμα σε ‘ανδρικά’ και ‘γυναικεία’ επαγγέλματαΗ έρευνα έγινε με αφορμή το λανσάρισμα σειράς κινουμένων σχεδίων που φιλοδοξεί να εμπνεύσει τα παιδιά όσον αφορά στα μαθήματα μηχανολογίας, χημείας, πληροφορικής, τεχνολογίας κ.ά. από το BBC.
Ερευνητές έκαναν δημοσκόπηση σε 1000 αγόρια και κορίτσια από 4 έως 8 ετών και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά έχουν ήδη διαμορφώσει γνώμη για τα επαγγέλματα βασισμένη στο φύλο. Όταν ρωτήθηκαν για το ποιες δουλειές είναι για τα αγόρια, το 40% των παιδιών απάντησε γιατροί και το 44% μηχανικοί. Πάνω από τους μισούς θεωρούν ότι οι αγρότες είναι άντρες.
Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι ηλεκτρολόγοι καθώς και οι υδραυλικοί.
Το 71% θεωρεί ότι οι αισθητικοί πρέπει να είναι γυναίκες και 6 στα 10 παιδιά πιστεύει το ίδιο για τις νοσοκόμες. 7 στα 8 παιδιά πιστεύουν ότι η κομμωτική είναι ένας γυναικείος ρόλος. Άλλες δουλειές που κατατάσσονται στις γυναικείες είναι οι μουσικοί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι κτηνίατροι.
Τα ευρήματα διαφορετικής έρευνας δείχνουν ότι τα παιδιά θεωρούν ότι οι άντρες είναι καλύτεροι στα μαθηματικά, τις επιστήμες και τα αθλήματα από τις γυναίκες. Αντιθέτως, θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στο σχέδιο, στο να ακούνε τους άλλους ανθρώπους και στη δημιουργικότητα.
Η έρευνα, που διενεργήθη μέσα από το onepoll.com δείχνει τα top 10 των επαγγελμάτων (σε άνδρες και γυναίκες) σύμφωνα με τα παιδιά που έλαβαν μέρος.
Τα 10 επαγγέλματα που κάνουν οι γυναίκες:
    Αισθητικός
    Κομμώτρια
    Νοσοκόμα
    Πωλήτρια σε μαγαζί
    Αεροσυνοδός
    Κτηνίατρος
    Γιατρός
    Μουσικός
    Υπάλληλος τραπέζης
    Φύλακας σε ζωολογικό κήπο
Τα 10 επαγγέλματα που κάνουν οι άντρες:
    Χτίστης
    Ποδοσφαιριστής
    Φορτηγατζής
    Πυροσβέστης
    Κατασκευαστής αεροπλάνων
    Αγρότης
    Μηχανικός
    Υδραυλικός
    Ηλεκτρολόγος
    Αυτός που μαζεύει τα σκουπίδια
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: