Από την επόμενη χρονιά, οι έρευνες και η ενημέρωση σχετικά με τον αυτισμό είχαν έντονη αύξηση.Το Νοέμβριο του 2017, μία ανάλυση του ΟΗΕ έδειξε ότι οι αυτιστικές γυναίκες όλων των ηλικιών, αντιμετωπίζουν πολλές μορφές ρατσισμού και διακρίσεων, με πολλά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες να τους αφαιρούνται. Η φετινή Ημέρα, λοιπόν, αφορά στην ενθάρρυνσή τους και την κατάλληλη προετοιμασία τους, για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.
Τα κορίτσια με αυτισμό έχουν λιγότερες πιθανότητες να τελειώσουν –αν είναι δυνατόν- το σχολείο, ενώ πολλές φορές δεν τους επιτρέπεται καν η πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση. Μεγαλώνοντας, αποκτούν λιγότερες ευκαιρίες να εργαστούν σε σχέση με τους αντίστοιχους άνδρες. Έχοντας επιπλέον στο μυαλό μας ότι ,παγκοσμίως, οι γυναίκες δέχονται σωματική και ψυχολογική βία σε μεγαλύτερο βαθμό, μπορούμε να φανταστούμε πόσο δυσκολότερο είναι να επιβιώσουν εκείνες που, εκτός από αυτό, καλούνται να ξεπεράσουν και τα εμπόδια που αφορούν στη διαταραχή τους. Τέλος, λόγω των στερεοτύπων που επικρατούν, η ενημέρωσή τους σχετικά με θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι μηδαμινή.
Μέσα από τεράστιες συζητήσεις με ειδικούς, ο ΟΗΕ θα μελετήσει εκτενέστερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια με αυτισμό.
Είναι πολύ βασικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια. Δεν είναι μεταδοτικός και δε θεραπεύεται. Έχει, φυσικά, διακυμάνσεις και συναντάται άλλοτε σε  εντονότερη, και άλλοτε σε ηπιότερη μορφή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσοι ζουν με αυτόν είναι άτομα με συναισθήματα, σκέψεις και αδυναμίες – όπως όλοι. Απλώς έχουν το δικό τους τρόπο να επικοινωνούν και να αντιλαμβάνονται τον κόσμο.
http://jenny.gr