... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Economist: Σουηδία, η καλύτερη χώρα για τις εργαζόμενες γυναίκες

Economist: Σουηδία, η καλύτερη χώρα για τις εργαζόμενες γυναίκες

Η Σουηδία αποτελεί την καλύτερη χώρα για τις εργαζόμενες γυναίκες, αλλά η ισότητα είναι ακόμη μακριά, σύμφωνα με το Economist
Η Σουηδία αποτελεί το καλύτερο κράτος του κόσμου για τον εργαζόμενο γυναικείο πληθυσμό, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη (glass-ceiling index) που συντάσσει το περιοδικό Economist, το οποίο σημειώνει, ωστόσο, ότι η σκανδιναβική χώρα απέχει ακόμη από την πλήρη ισότητα μεταξύ των φύλων. 
Εξηγώντας, οι γυναίκες εργαζόμενες αμείβονται -κατά μέσο όσο- 13% λιγότερο σε σύγκριση με τους άνδρες.
Επί της αμοιβής, συγκεκριμένα, το μικρότερο «κενό» εντοπίζεται στο Βέλγιο, ήτοι 3,3%. 
Στα της Σουηδίας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι τι 47% των βουλευτών είναι γυναίκες, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως!
Σε ό,τι αφορά στη γενική κατάταξη του περιοδικού, με βάση τον glass-ceiling index, τη Σουηδία ακολουθούν -με φθίνουσα σειρά- η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Δανία, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία και ο Καναδάς.

Οι 10 χειρότερες χώρες του κόσμου για τον γυναικείο πληθυσμό

Η Συρία κατατάχθηκε ως η πιο επικίνδυνη χώρα κόσμου για τον γυναικείο πληθυσμό, στην έρευνα (Women, Peace and Security Index) που πραγματοποίησε το Peace Research Institute of Oslo για το 2018.
Ο σχετικός δείκτης αφορά μεταξύ άλλων τους νόμους για την προστασία των γυναικών, την και την κοινωνική ένταξη.
Από τον Μάρτιο του 2011, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν σκληρό εμφύλιο πόλεμο που έχει προκαλέσει μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας. 
Οι βιασμοί και τα βασανιστήρια σε μυστικές φυλακές, ο υποσιτισμός και η βία με βάση το φύλο, αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα, επισημαίνει το ινστιτούτο, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση. 
Μετά τη Συρία, στις χειρότερες χώρες για τις γυναίκες παγκοσμίως, βρέθηκαν το Αφγανιστάν, η Υεμένη, το Πακιστάν, η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, η Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ, το Μαλί, το Σουδάν και ο Νίγηρας. 
Σε αντίθετο κλίμα, ως οι καλύτερες χώρες για το γυναικείο πληθυσμό χαρακτηρίζονται (με φθίνουσα σειρά) η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Φινλανδία, Ο Καναδάς, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Σιγκαπούρη.

Η Ελλάδα έρχεται στην 20ή θέση, λίγο πιο κάτω από την Γερμανία (16η θέση), τις ΗΠΑ (18η θέση) και την Ιταλία (19η θέση).


http://bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: