... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Νόμου για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων


Logo GGIF

Tέθηκε σήμερα, 6 Μαρτίου, στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Εσωτερικών το σχέδιο νόμου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το οποίο παραδόθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών  για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας».
      Με την παρούσα νομοθετική πρόταση εισάγεται για πρώτη φορά στην εθνική έννομη τάξη αυτοτελές θεσμικό πλαίσιο με αντικείμενο την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι να δημιουργήσει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για την πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την άρση των έμφυλων διακρίσεων σε όλα τα πεδία της δημόσιας, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με την πρόβλεψη πολιτικών, μέτρων και δράσεων που θα υλοποιούνται εκ μέρους της Πολιτείας, αλλά και εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών και των συλλογικών τους οργανώσεων.

       Η διαβούλευση βρίσκεται στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών http://www.opengov.gr/ypes/?p=5597 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 20 Μαρτίου και ώρα 15:00.
Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων καλούν όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, να συμμετάσχουν στη διαβούλευση διατυπώνοντας τις απόψεις και παρατηρήσεις τους.
http://www.isotita.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: