... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η παρουσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην 82η ΔΕΘ



Στα εγκαίνια της Έκθεσης, στις 9/9/2017, το περίπτερο της ΓΓΙΦ επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία και του προσκόμισε το νέο υλικό των δράσεων της ΓΓΙΦ. Την ίδια μέρα, το stand της ΓΓΙΦ επισκέφθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Σκουρλέτης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και πολλά άλλα κυβερνητικά στελέχη. Συνολικά, πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας και φύλου έλαβε το πλούσιο, ανανεωμένο υλικό της ΓΓΙΦ και ενημερώθηκε από τα στελέχη της για τις διάφορες δράσεις της.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας, στο πλαίσιο των συναντήσεων και δράσεων της ΓΓΙΦ με αφορμή τη ΔΕΘ, στις 8/9/2017 πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, την οποία αφού ενημέρωσε για τη δράση της Γ.Γραμματείας, αποφάσισαν τη συνεργασία και κοινές παρεμβάσεις σε θέματα έμφυλης ισότητας στην περιοχή της Μακεδονίας –Θράκης.
Την ίδια μέρα, η κα Κούβελα επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Μακεδονίας Albatros και ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συλλόγου, οι οποίες υποκινούνται από αλληλεγγύη και ισχυρό όραμα για ισότητα για όλους και όλες. Η σύσταση του Συλλόγου Εθελοντών αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από όλα τα επαγγέλματα και διεκδικούν τις αξίες και τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την προέλευση, το μορφωτικό επίπεδο ή την κοινωνικο –οικονομική του θέση. Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συμφώνησαν στη συνέχεια της επικοινωνία τους, ενώ η Γενική Γραμματέας δήλωσε την προθυμία της ΓΓΙΦ να συμπαρασταθεί σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των ευάλωτων γυναικών της περιοχής.
Επιπλέον, στις 10/9/2017, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ, η ΓΓΙΦ πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και Ανάπτυξη». Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόξενος του Καναδά στην Θεσσαλονίκη, Π.Πετμεζάς, η Πρόεδρος της Unesco στην Ελλάδα, κα Παπαχριστοπούλου- Τζιτζικώστα, η Καθηγήτρια του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, κα Δ.Κογκίδου, το μέλος του Δ.Σ του Μέγαρου Μουσικής της Θεσσλονίκης και Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Σ. Λαδά, η εκπρόσωπος της ΓΓΙΦ στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων κ.Μ.Τούρτα, καθώς και εκπρόσωποι των Albatros.
Η Γενική Γραμματέας, στη σχετική εισήγησή της αναφέρθηκε γενικότερα στη συμβολή των γυναικών στην ανάπτυξη της χώρας μας, τη διεθνή εμπειρία και τις αντίστοιχες δράσεις της ΓΓΙΦ προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «Αν θέλουμε να συζητάμε για γυναίκες και ανάπτυξη, οφείλουμε να επενδύσουμε στους πόρους των δυνατοτήτων τους και, με όρους απόλυτης ισότητας, να απελευθερώσουμε πλήρως τις δεξιότητές τους. Διότι, η επένδυση στην ανάπτυξη βρίσκεται στενά συνυφασμένη με την επένδυση στη δυναμική των γυναικών, ως μέλη ισότιμα, ικανά και άξια να προσφέρουν ένα θετικό πρόσημο στην ευημερία της κοινωνίας μας συνολικά».
Φ.Κούβελα: H επένδυση στην ανάπτυξη βρίσκεται στενά συνυφασμένη με την επένδυση στη δυναμική των γυναικών, ως μέλη ισότιμα, ικανά και άξια να προσφέρουν ένα θετικό πρόσημο στην ευημερία της κοινωνίας μας συνολικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: