... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

In a Heartbeat: Η ταινία κινουμένων σχεδίων με ήρωα ένα gay αγόρι που έχει λατρέψει όλο το ίντερνετ





Όταν η εποχή στην οποία ζούμε χαρακτηρίζεται από πράξεις μίσους και βίας απέναντι στις μειονότητες -ή απλά σε όσα δεν καταλαβαίνουμε- και μια ακατάσχετη μισαλλοδοξία, κάθε τι που μας κάνει να ανακτούμε την ελπίδα και την πίστη μας στο ανθρώπινο γένος είναι όχι μόνο καλοδεχούμενο αλλά και πιο αναγκαίο από ποτέ.
Το «In a Heartbeat», είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση ελπίδας και αισιοδοξίας.
Πρόκειται για μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, στο ύφος και την αισθητική της αγαπημένης Pixar, η οποία δημιουργήθηκε από δύο φοιτητές του Ringling College of Art and Design, τη Beth David και τον Esteban Bravo. Το φιλμ αυτό θα ήταν η πτυχιακή τους στο computer animation, αλλά πολύ γρήγορα έγινε κάτι πολύ πιο σπουδαίο και σημαντικό απ' ότι στόχευαν: ένα viral video που κυκλοφόρησε παγκοσμίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων με την ευαισθησία του και τον ειλικρινή του χαρακτήρα.
Το «In a Heartbeat» αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που παλεύει με τα συναισθήματα που έχει για έναν συμμαθητή του και, για προφανείς λόγους, προσπαθεί να τα καταπιέσει. Η καρδιά του, όμως, έχει διαφορετική άποψη.
Πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ πριν σε ταινία κινουμένων σχεδίων και, μέσα σε σχεδόν 4 λεπτά, απεικονίζει με εκπληκτικό τρόπο την ψυχολογία αμέτρητων νεαρών παιδιών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους σε αυτή την τρυφερή ηλικία, και τους δείχνει πως δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα και κανέναν.
Η ταινία χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding καμπάνιας στο Kickstarter, συγκεντρώνοντας μάλιστα το πενταπλάσιο ποσό από εκείνο που ζητούσαν οι εμπνευστές της, και από τις 31/6, όταν και ανέβηκε στο YouTube, μέχρι σήμερα, έχει μαζέψει σχεδόν 5.5εκ views.

Δεν υπάρχουν σχόλια: