... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Charlize Theron: Πιέζει για ίσες αμοιβές και δικαιώματα για τις γυναίκες στο Hollywood

Charlize Theron: Πιέζει για ίσες αμοιβές και δικαιώματα για τις γυναίκες στο Hollywood

Η Σαρλίζ Θερόν, Νοτιοαφρικανή ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός κινηματογράφου, η οποία στην ταινία «Atomic Blonde» υποδύεται μία κατάσκοπο δήλωσε ότι «οι γυναίκες μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά ή και καλύτερη από τους άνδρες». Η Θερόν υπογράμμισε ότι πιέζει επίμονα και ενεργά για ίση αμοιβή και δικαιώματα για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ .
«Η μητέρα μου με μεγάλωσε έτσι ώστε το φύλο μου να μην είναι περιορισμός . Είμαστε τόσο καλές όσο οι άνδρες!» τόνισε η Σαρλίζ Θερόν, η οποία πρόσφατα ήταν ομιλήτρια σε πάνελ του Comic - Con, της ετήσιας διοργάνωσης αφιερωμένης στα κόμικς και την pop culture στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.
«Είμαι τυχερή επειδή μπορώ να επιλέξω τι θα κάνω, αλλά στη βιομηχανία, στην οποία κινούμαι υπάρχουν εκείνοι που δεν απολαμβάνουν αυτή την πολυτέλεια, που δεν μπορούν να επιλέγουν, επειδή έχουν οικογένειες να θρέψουν. Και οι παραγωγοί ξέρουν ότι θα υπάρχει πάντα ένα άλλο κορίτσι που περιμένει την ευκαιρία. Αυτό πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε .
 
«Μεγάλωσα χωρίς εμπόδια όσον αφορά το φύλο μου, η θέση μου ως γυναίκα, δεν ήταν ποτέ περιορισμός. Θα της είμαι αιώνια ευγνώμων» είπε και εξέφρασε την ελπίδα να το μεταδώσει στα παιδιά της τον Τζάκσον πέντε ετών και την August δύο ετών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άνδρες στη ζωή τους, η οικογένεια αποτελείται από την ίδια και τα δύο υιοθετημένα παιδιά της.

Δεν έχει καμία σχέση με επιχείρηση που έχει στόχο να τροφοδοτήσει τη ματαιοδοξία της, η εταιρεία της επικεντρώνεται στην παροχή ευκαιριών σε άλλες γυναίκες. «Πάντα λέω στους εκπροσώπους των στούντιο: “Κάντε περισσότερες ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες”. Απαντούν: “Θα κάναμε αν οι άνθρωποι πήγαιναν να τις δουν”. Γι' αυτό, δείτε αυτές τις ταινίες!» τόνισε η Σαρλίζ Θερόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: