... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ξεκίνησε η εφαρμογή της άδειας πατρότητας στην Κύπρο – Μεγάλο ενδιαφέρον από τους Κύπριους πολίτες



Ασταμάτητα τηλεφωνήματα στα κατά τόπους γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Κύπρο, την πρώτη μέρα εφαρμογής της άδειας πατρότητας.
Ξεκίνησε την 1η Αυγούστου 2017 η εφαρμογή του σχεδίου της άδειας πατρότητας στην Κύπρο με τα τηλεφωνήματα από τους ενδιαφερόμενους να μην σταματούν.
Αυτό ανέφερε στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ο Πρώτος Λειτουργός Εργασίας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, λέγοντας παράλληλα πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από άτομα τα οποία βρίσκονται στο όριο και πρέπει να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις τους. 
Η αίτηση για την άδεια πατρότητας πρέπει να γίνει από την εβδομάδα του τοκετού μέχρι 16 εβδομάδες μετά, ενώ το σχέδιο προνοεί δυο συνεχείς εβδομάδες άδειας από την εργασία με τους νέους πατέρες να λαμβάνουν επίδομα πατρότητας από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.
Οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις θα καλύπτουν το 72% του μισθού του εργαζόμενου, όσο δηλαδή και για το επίδομα μητρότητας είπε ο κ. Μιχαηλίδης, νοουμένου πως δεν θα λαμβάνει πλήρη μισθό από τον εργοδότη τους. 
Οι αιτήσεις κατατίθεται γραπτώς στα στα κατά τόπους γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και όχι ηλεκτρονικά καθώς πρέπει να υποβληθεί και το πιστοποιητικό γεννήσεως του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: