... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2017 - Κατάθεση υποψηφιοτήτων

JPEG

Όπως κάθε χρόνο, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα ενημερώνει για την πρόσκληση της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CNCDH) σχετικά με το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας "Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη".

Το Βραβείο, το οποίο καθιερώθηκε το 1988, απονέμεται από την Γαλλική Συμβουλευτική Επιτροπή τιμώντας όσους ασχολούνται με την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, για τη δράση τους επί του συγκεκριμένου θέματος.
Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε πέντε νικητές, στους οποίους προστίθενται οι πέντε επόμενοι στην κατάταξη. Οι τελευταίοι λαμβάνουν ένα « ειδικό βραβείο ».
Οι ενδιαφερόμενες ΜΚΟ, ή οι ατομικές υποψηφιότητες, χωρίς κριτήριο εθνικότητας ή συνόρων, θα πρέπει να παρουσιάσουν μια από τις επί τόπου δράσεις τους ή ένα σχέδιο δράσης στη Γαλλία ή το εξωτερικό, το οποίο να αφορά ένα από τα δύο παρακάτω θέματα :
Θέμα 1° : Ελευθερία ενημέρωσης, ελευθερία του τύπου και δημοσιογραφία
Θέμα 2° : Προώθηση και προστασία των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την επιτροπή, το βραβείο 2017 θα επιδοθεί επίσημα στο Παρίσι από τον Γάλλο Πρωθυπουργό, γύρω στις 10 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της Ημέρας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με τη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Όροι συμμετοχής

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των φακέλων είναι η 15η Οκτωβρίου στο Παρίσι. Οι ενδιαφερόμενες ελληνικές ΜΚΟ παρακαλούνται να αποστείλουν ταχυδρομικά το σχέδιό τους, πριν από την ημερομηνία αυτή, στη Γενική Γραμματεία της Επιτροπής (Secrétariat général de la Commission nationale consultative pour les Droits de l’Homme - 35, rue Saint-Dominique - 75007 Paris - France).
Ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση : cncdh@cncdh.pm.gouv.fr

Πληροφορίες

Στη Γενική Γραμματεία της Γαλλικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - CNCDHcncdh@cncdh.pm.gouv.fr

Σχετικά έντυπα

Κατεβάστε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 2017
Κατεβάστε τον φάκελο υποψηφιότητας 2017
Κανονισμός 2017
Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: