... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ιράν: Δύο γυναίκες αντιπροέδρους της χώρας διόρισε ο Ρουχανί, σε σύνολο 12 αντιπροέδρων


Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, ο οποίος επικρίνεται έντονα επειδή δεν διόρισε γυναίκες υπουργούς, προχώρησε στον διορισμό δύο γυναικών αντιπροέδρων και μίας ειδικής συνεργάτιδας στο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιό του, αναφέρεται στον ιστότοπο της κυβέρνησης.
Η Μασουμέχ Εμπτεκάρ διορίσθηκε αντιπρόεδρος αρμόδια για ζητήματα γυναικών και οικογένειας, η Λαγιά Ζονεϊντί αντιπρόεδρος αρμόδια για «νομικά ζητήματα» και η Σαχιντόχτ Μολαβερντί ειδική συνεργάτιδα «για τα δικαιώματα των πολιτών».
Το νέο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο του προέδρου περιλαμβάνει συνεπώς μια γυναίκα λιγότερη απ' ό,τι το απερχόμενο, το οποίο είχε τρεις γυναίκες αντιπροέδρους και μια ειδική συνεργάτιδα.
Πρόκειται ακόμη να διοριστούν ένας υπουργός και εννέα αντιπρόεδροι, όμως είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι δεν θα είναι γυναίκες.
Ο πρόεδρος Ρουχανί επικρίθηκε έντονα, ιδιαίτερα από τους μεταρρυθμιστές, επειδή δεν διόρισε γυναίκες σε θέσεις υπουργών και δεν μείωσε τη μέση ηλικία του υπουργικού συμβουλίου του.
Ο μέσος όρος της ηλικίας των υπουργών είναι τα 58 χρόνια, έναντι των 57 που ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση, παρά την παρουσία του υπουργού Τηλεπικοινωνιών Μοχαμάντ Ζαβάντ Αζαρί Ζαχρομί, ο οποίος είναι 36 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: