... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Εντοπίστηκε το πρώτο βίντεο με τις «γυναίκες ανακούφισης» – Οι σκλάβες του σεξ στο Β’ Παγκόσμιο

Το μοναδικό βίντεο, που έχει τραβηχτεί μέχρι στιγμής, με τις Κορεάτισσες σκλάβες του σεξ κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο δημοσίευσε σήμερα η Daily Mail.
Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο βίντεο του 1944 με επτά ξυπόλητες γυναίκες, έξω από ένα σπίτι με τούβλα. Εικάζεται ότι το σπίτι αυτό ήταν πορνείο για τους Ιάπωνες (το οποίο βρισκόταν μέσα στο στρατόπεδο) στην κατεχόμενη Κίνα και το βίντεο κατέγραψε την απελευθέρωση των γυναικών από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Κάποιες από τις γυναίκες κοιτάζουν νευρικά τους αξιωματούχους, ενώ άλλες δεν σηκώνουν καν το βλέμμα. Μία άλλα γυναίκα, έγκυος, χαϊδεύει απαλά την κοιλιά της.
Μέχρι τώρα τα μόνα στοιχεία για την ύπαρξη των comfort women (γυναίκες ανακούφισης ή αναψυχής) ήταν μόνο κάποιες φωτογραφίες από τις επιζήσασες. Μετά από 2 χρόνια έρευνας όμως σε αρχεία των ΗΠΑ, ερευνητές ανακάλυψαν αυτό το σπάνιο υλικό με τις σκλάβες του σεξ.
Πρόκειται για τη  συγκλονιστική ιστορία των περίπου 200.000 αιχμαλώτων γυναικών ως επί το πλείστον από την Κορέα, οι οποίες αναγκάστηκαν με τη βία να δουλέψουν σε ιαπωνικούς στρατιωτικούς οίκους ανοχής κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
Και μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από 70 χρόνια από την λήψη του  Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, ωστόσο η «στρατιά του έρωτα» δεν έχει λάβει την προσοχή που της αρμόζει και δεν έχει υπάρξει εκτενής εξέταση όλων όσων έχουν περάσει στα χέρια των Ιαπώνων.
Ενδεικτικό είναι, πως η πρώτη και μόνη δίκη που έγινε αναφορικά με τα εγκλήματα πολέμου που έγιναν εις βάρος τους είναι τη δεκαετία του 1980, ενώ μέχρι και το 2015 η ιαπωνική κυβέρνηση δεν είχε προβεί σε κάποια δημόσια πράξη μεταμέλειας για τις πράξεις του στρατού τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: