... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Πότε επιτρέπεται στις μουσουλμάνες γυναίκες να φορούν μαντίλες στη Γερμανία και πότε όχι;

Πότε επιτρέπεται στις μουσουλμάνες γυναίκες να φορούν μαντίλες στη Γερμανία και πότε όχι;

Μια υπόθεση ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου θέτει και πάλι το ερώτημα πότε και πού επιτρέπεται στις μουσουλμάνες γυναίκες να φορούν θρησκευτικά ρούχα.

Την Τρίτη, το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέδειξε μια υπόθεση του μουσουλμάνου ασκούμενου δικηγόρου, ζητώντας την προκαταρκτική διαταγή του νόμου περί ουδετερότητας στην περιοχή της Έσσης, που απαγορεύει στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να φορούν θρησκευτικά ενδύματα.
Η απόφαση ήταν μόνο μια προκαταρκτική εκτίμηση και το Συνέδριο πρόκειται να δώσει μια τελευταία απόφαση σχετικά με τη συνταγματική καταγγελία της γυναίκας.
Σε μια απόφαση κατά της έκκλησής της για διαταγή, οι δικαστές έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στον νόμο ουδετερότητας παρά στη θρησκευτική ελευθερία της γυναίκας.
“Οι νομικοί ασκούμενοι ενεργούν και θεωρούνται ως εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και πρέπει επομένως να τηρούν τις πολιτικές δημόσιας ουδετερότητας”, ανέφερε το δικαστήριο.
Το κρατικό υπουργείο Δικαιοσύνης της Έσσης απαγορεύει στους νομίμους ασκούμενους να φορούν μαντίλες κατά τη διάρκεια ορισμένων δικαστικών διαδικασιών, αλλά και από εκπροσώπους εισαγγελέων. Ωστόσο, ο παρών κανονισμός δεν επηρεάζει την πλειονότητα των δραστηριοτήτων του προγράμματος κατάρτισης και επομένως το Συνέδριο διαπίστωσε ότι υπήρξε περιορισμένη μόνο παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας της γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: