... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Απίστευτο: Σε παραλία της Τεργέστης άνδρες και γυναίκες χωρίζονται από… τείχος!Ένα τείχος τριών μέτρων χωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες στην παραλία “ΕL Pedocin” στην Τεργέστη της Ιταλίας.
Από το 1903, οι λουόμενοι χωρίζονται με βάση το φύλο τους: οι γυναίκες από τη μία πλευρά και οι άνδρες από τη άλλη. Σε αυτή την παραλία, άνδρες και γυναίκες παίρνουν προσωρινά…διαζύγιο. Για όση ώρα απολαμβάνουν μπάνιο τους.
Η παραλία αυτή έχει τη δική της ιστορία. Την ώρα που υψώνονται τείχη για να κρατήσουν μακριά τους πρόσφυγες, η μοναδική παραλία στην Ευρώπη διατηρεί σε άριστη κατάσταση το δικό της τείχος χωρίζοντας τα ζευγάρια, παράνομα και μη. Οι άντρες απολαμβάνουν ξένοιαστοι την θάλασσα χωρίς την γυναικεία μουρμούρα και οι γυναίκες μπορούν να συζητήσουν άπειρες ώρες για θέματα που τις απασχολούν και κουράζουν τους συντρόφους τους.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, η παραλία “El Pedocin” βρίσκεται στη Τεργέστη, ένα κατεξοχήν χωνευτήρι πολιτισμών που οι κάτοικοί της έχουν να το παινεύονται πως σε διάφορες ιστορικές περιόδους, βρέθηκαν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα μια πόλη-άτυπο σύνορο ανάμεσα στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, την Ανατολή και τη Δύση.
H Tεργέστη υπήρξε το βασικό λιμάνι της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας για πάνω από δύο αιώνες μέχρι το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά την κατάρρευση της Αυστροουγγαρίας πέρασε στην Ιταλία και μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο, παρόλο που έφτασαν πρώτοι στην πόλη τα στρατεύματα του Τίτο, οι συμμαχικές δυνάμεις την κράτησαν σ’ ένα καθεστώς ουδέτερης ζώνης μέχρι το 1954,όταν αποφασίστηκε για γεωπολιτικούς λόγους να δοθεί στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: