... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

«Τείχος» στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναίκων και υπέρ της ισότητας των φύλωνΔύο νομοσχέδια που αφορούν την προστασία των γυναικών από τη βία και την εξάλειψη των διακρίσεων μεταξύ των φύλων, είναι έτοιμα και προβλέπεται να εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, 

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Ισότητα των Φύλων: Αγώνας για ένα καλύτερο αύριο», η Φωτεινή Κούβελα. έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ολοκληρώσει και πρόκειται λίαν συντόμως να καταθέσει σχέδιο νόμου, με το οποίο επικυρώνεται και ενσωματώνεται στο δίκαιο της Ελλάδας η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστής και ως Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. 

Η σύνταξη του σχεδίου νόμου έγινε δυνατή μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος που συνέταξε ομάδα έργου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία αποτελεί διεθνή συνθήκη, αναγνωρίζει ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προβλέπει μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη της βίας, την προστασία των θυμάτων και τη δίωξη των δραστών. 

Εξάλλου, στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να το καταθέσει στη Βουλή, βρίσκεται ήδη το σχέδιο νόμου για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, το οποίο ολοκλήρωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. 

Όπως είπε η κ. Κούβελα, πρόκειται για καινοτόμο νομοσχέδιο, με το οποίο εξειδικεύονται οι κανόνες που απορρέουν από την αρχή της ισότητας των φύλων και εξασφαλίζεται ότι θα εφαρμόζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών για όλα τα μέλη του κοινωνικού συνόλου. 

http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: