... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

21 εκατομμύρια σύγχρονοι δούλοιΤουλάχιστον 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, στην πλειονότητα σεξουαλικής, αποφέροντας τεράστια κέρδη στους σύγχρονους δουλέμπορους.
Αυτό το συγκλονιστικό στοιχείο δημοσιοποιήθηκε από τον ΟΗΕ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, με το σύνθημα «Λάβε δράση για να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε τα θύματα εμπορίας» ξεκίνησε η φετινή εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του φαινομένου εκμετάλλευσης ανδρών και γυναικών, αγοριών και κοριτσιών από τα κυκλώματα εμπορίας.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας 20.9 εκατ. άνθρωποι είναι θύματα εμπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο, την στιγμή που η καταναγκαστική εργασία και η εμπορία ανθρώπων αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες εγκληματικές βιομηχανίες αποφέροντας 150 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.
Ειδικό βάρος δίνεται φέτος στους αυξημένους κινδύνους εμπορίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες σε όλο τον κόσμο.
Η τύχη 10.000 ασυνόδευτων παιδιών αγνοείται στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: