... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

#TheySaid: Οι γυναίκες προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να σταματήσει να σχολιάζει το σώμα τους

Οι άνθρωποι έχουν πολλές απόψεις, και συνήθως οι απόψεις αυτές αφορούν τους άλλους και όχι τους εαυτούς τους. Έτσι, πάντα οι άλλοι έχουν άποψη για το πως πρέπει να είναι κάποιος, εμφανισιακά, το πως να συμπεριφέρεται, τι πρέπει να τρώει και τι είναι σωστό για εκείνον.
Το body shaming, να ντροπιάζεις δηλαδή κάποιον για το σώμα του είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο και αν και δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» των γυναικών, σε εκείνες παρουσιάζεται πιο έντονα.
Εδώ και δεκαετίες, ο κόσμος λέει στις γυναίκες, μέσα από περιοδικά, τηλεοράσεις ή και σχόλια στον δρόμο, πως πρέπει να είναι εμφανισιακά, αν πρέπει να έχουν κυτταρίτιδα και τι να φοράνε.
Είτε έχει παραπάνω κιλά, οπότε «δεν προσέχει την υγεία της και δεν πρέπει να βγαίνει με μαγιό», είτε είναι πολύ αδύνατη, οπότε είναι ανορεξική και πολύ τυχερή επειδή μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, οι γυναίκες φαίνεται να ακούνε καθημερινά σχόλια που αφορούν την εικόνα του σώματός τους.
Αυτό προσπαθεί να αλλάξει το hashtag #TheySaid, το οποίο ξεκίνησε στο Twitter και προτρέπει τις γυναίκες να μοιραστούν τις δικές του προσωπικές εμπειρίες σχετικά με όσα έχουν ακούσει για την εικόνα του σώματός τους.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Sally Bergesen έγραψε ένα σχόλιο που της είχε κάνει ο μπαμπάς της όταν ήταν 12 χρονών.
"Keep eating like that and you're going to be a butterball." My Dad when I was 12. Pls RT and share a body shaming comment. 
Φυσικά, οι γυναίκες δεν άργησαν να μοιραστούν και τις δικές τους εμπειρίες.
'Muscles on a woman aren't attractive. You shouldn't look like you can kick my ass' - a man in the grocery store, last December.  https://twitter.com/huffpostwomen/status/870014423951450115 
"Werewolf" & "She'll need a lawnmower for those sideburns" - kids at school 
"You might actually be pretty if you had boobs and a butt," or "Eat some cake twig," 
"You'll never be able to fit in my wedding dress. I was 110# when I got married." -also my mom 
"Put makeup on so you can attract someone" why must women wear makeup to be considered attractive? 

No one is going to love you when you're this fat 

Δεν υπάρχουν σχόλια: