... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οι CEOs που… αγαπούν οι γυναίκες

Οι CEOs που… αγαπούν οι γυναίκες

Ο κλάδος της τεχνολογίας δεν έχει τη φήμη ότι καλωσορίζει τις γυναίκες με "ανοιχτές αγκάλες". Ωστόσο, ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν δείξει ότι επιθυμούν την ποικιλομορφία των φύλων, κερδίζοντας την εκτίμηση των γυναικών. Η Comparably, site εύρεσης εργασίας, δημοσίευσε πρόσφατα την κατάταξη των CEOs στον κλάδο της τεχνολογίας που οι γυναίκες εργαζόμενες φαίνεται να εκτιμούν περισσότερο. 
Η πλατφόρμα καταγράφει με λεπτομέρεια πώς εργαζόμενοι διαφορετικών φύλων, εθνοτήτων και τμημάτων βαθμολογούν την εταιρεία με βάση εκατοντάδες διαφορετικά κριτήρια.
Ο ιδρυτής της Comparably, Jason Nazar, εξηγεί: "Είναι καλοί στην επικοινωνία και προδιαθέτουν για ένα χώρο εργασίας που υποστηρίζει και τα δύο φύλα. Δεν είναι μόνο λόγια - βάζουν τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης". Βέβαια καμία γυναίκα δεν βρίσκεται στη λίστα, αποτέλεσμα που ο Nazar αποδίδει στην έλλειψη των γυναικών CEOs στην τεχνολογία. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Zillow, Spencer Rascoff, είναι στην κορυφή της λίστας των CEO που βαθμολογούν θετικά οι γυναίκες εργαζόμενες, σύμφωνα με την Comparably. Ο Rascoff εντάχθηκε στην ιδρυτική ομάδα του Zillow το 2005 και έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2010. Πριν από αυτό, συνίδρυσε την Hotwire, μία ταξιδιωτική startup. "Η ομάδα της Zillow είναι πολύ ειλικρινής και πρεσβεύει αξίες", σύμφωνα με χρήστη της Comparably. 
Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Slack, Stewart Butterfield, βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η εταιρεία έχει επαινεθεί για τις προσπάθειές της να προσλάβει μια γυναικεία ομάδα προσωπικού, και ο Butterfield παραμένει υποστηρικτής της διαφορετικότητας. Πέρυσι, όταν η Slack κέρδισε το βραβείο από την startup TechCrunch, ο Butterfield έστειλε τέσσερις έγχρωμες γυναίκες (όλες μηχανικοί) να το παραλάβουν. Το εργατικό δυναμικό της Slack αποτελείται σήμερα από 44% γυναίκες, οι διευθυντές της από 48% γυναίκες και η ηγετική της ομάδα από 28% γυναίκες. Η εταιρεία υπερδιπλασιάστηκε σε μέγεθος το περασμένο έτος και η συνολική εκπροσώπηση των γυναικών παρέμεινε αμετάβλητη.
Ο Brad Smith, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Intuit από το 2008, κατέχει την τέταρτη θέση στη λίστα. Συμπτωματικά, ο CEO της Comparably, Nazar, εργαζόταν στη Intuit για δύο χρόνια έως το 2013. "Αμέσως κατάλαβα ότι υπήρχαν γυναίκες στους υψηλότερους ηγετικούς ρόλους", λέει ο Nazar σχετικά με την πρώτη του εντύπωση για την Intuit. Το 39% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας 7.900 ατόμων είναι γυναίκες και το 32% των γυναικών κατέχουν ηγετικές θέσεις. 

Ολόκληρη η λίστα
-Spencer Rascoff, Zillow, θετικές ψήφοι από το 98%

-Stewart Butterfield, Slack, θετικές ψήφοι από το 94%

-Brian Halligan, HubSpot, θετικές ψήφοι από το 93%

-Brad Smith, Intuit, θετικές ψήφοι από το 91%

-Marc Benioff, Salesforce, θετικές ψήφοι από το 91%

-Adam Miller, Cornerstone OnDemand, θετικές ψήφοι από το 87%

-Dan Rosenweig, Chegg, θετικές ψήφοι από το 85%

-Jay Fulcher / David Sacks, Zenefits, θετικές ψήφοι από το 85%

-Hisayuki Idekoba, Indeed, θετικές ψήφοι από το 84%

-Tim Cook, Apple, θετικές ψήφοι από το 84%

Δεν υπάρχουν σχόλια: