... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μέσι Και Νειμάρ Για Τα Παιδιά Πρόσφυγες Σε Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανο



Λιονέλ Μέσι και Νειμάρ ξεκίνησαν χθες την εκστρατεία # FirmaYPasa προκειμένου να υποστηρίξουν τα παιδιά-πρόσφυγες και να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής  σε Ελλάδα, Ιταλία και Λίβανο. Παιδιά που απασχολούν το Ίδρυμα F.C. Barcelona και ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Είναι οι πρώτοι παίκτες  που δηλώνουν την υποστήριξή τους προς τους πρόσφυγες και με ένα βίντεο, ενθαρρύνουν τους οπαδούς και τους πολίτες να στηρίξουν αυτά τα παιδιά.
«Είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος σε  αυτή η σημαντική πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες και ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να αλλάξει η τραγική κατάσταση που ζουν εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. FirmaYPasa!», δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι.
Η εκστρατεία FirmaYPasa  είναι εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του παιχνιδιού της Βαρκελώνης, στην οποία το σύντομο πέρασμα με ένα άγγιγμα ήταν το σήμα κατατεθέν για την κατάκτηση των τίτλων.
Για να συμμετάσχουν στην παγκόσμια εκστρατεία, οι οπαδοί μπορούν να «δημιουργήσουν» ψηφιακά μία μπάλα και να κάνουν «πέρασμα» στους φίλους του μέσω των κοινωνικών δικτύων. Υπογράφοντας την μπάλα, οι οπαδοί θα προσθέσουν το όνομά τους στην αναφορά #ConLosRefugiados UNHCR, της οποίας σκοπός είναι να ζητήσει από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες να βοηθήσουν προκειμένου  να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι πρόσφυγες να έχουν ένα ασφαλές μέρος για να ζουν, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και ν την εργασία , αλλά και να κρατήσουν τις οικογένειές τους.
Το ίδρυμα FC Barcelona θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο κέντρα υποδοχής στο πρόγραμμα FutbolNet για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Λίβανο. «Η αγάπη για το άθλημα φέρνει τους ανθρώπους μαζί με έναν μοναδικό τρόπο. Το πάθος και η αποδοχή που προκύπτουν όταν ασκείται ένα άθλημα ή την υποστήριξη μιας ομάδας μπορεί να βάλει τέλος στις διαφορές», ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.
«Ελπίζω ότι αυτή η στενή συνεργασία με το Ίδρυμα FC Barcelona να χρησιμεύσει προκειμένου να καθοριστεί ένα μονοπάτι που μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε σημαντικά τις ζωές εκατομμυρίων προσφύγων και να φέρει στις κοινότητες παιδιά» είπε ο Γκράντι.  «Πρόκειται σίγουρα  για ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος τις τελευταίες δεκαετίες. Πάνω από 21 εκατομμύρια πρόσφυγες, περισσότεροι από τους μισούς είναι παιδιά. Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να βοηθήσουμε μέσω του αθλητισμού, χρησιμοποιώντας τον ως εργαλείο για την επίτευξη της κοινωνικής αλλαγής», είπε ο  πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέ Μαρία Μπαρτσομέου.
«Μέσα από αυτή τη συνεργασία με την UNHCR, δεν θέλουμε μόνο να ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία που προστίθεται στα έργα που έχουμε κάνει ήδη, αλλά προπσαθούμε με την ελπίδα να γίνει ένα πρότυπο για να ενθαρρύνει άλλους οργανισμούς και εταιρείες να συμμετάσχουν σε δράσεις όπως αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: