... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μαζική καταδίκη πριγκιπισσών των Αραβικών Εμιράτων για εμπορία ανθρώπων!

Ένα βελγικό δικαστήριο καταδίκασε οκτώ πριγκίπισσες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Παρασκευή, για εμπορία ανθρώπων και εξευτελιστική μεταχείριση των υπαλλήλων τους σε ξενοδοχείο της Βρυξέλλες.
Το δικαστήριο επέβαλε στη Sheikha Hamda Al-Nahyan και σε επτά από τις θυγατέρες της, φυλάκιση 15 μηνών και πρόστιμο 185.000 δολαρίων, με αναστολή, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.
Οι πριγκίπισσες διώχθηκαν για την εκμετάλλευση 23 γυναικών, πολλές από αυτές Αφρικανές, που εργάστηκαν για την οικογένεια από το 2007-2008 σ το διάσημο ξενοδοχείο Conrad (που προτιμούσαν και οι Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης) στις Βρυξέλλες.
Η οικογένεια νοίκιασε ολόκληρο το όροφο του ξενοδοχείου και φέρεται να πλήρωνε εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς στις γυναίκες, που δεν είχαν έγγραφα εργασίας ή κατοικίας.
Οι γυναίκες εργάστηκαν πολλές ώρες, με μερικές να κοιμούνται σε στρώματα που βρίσκονται έξω από τα δωμάτια των πριγκιπισσών που εξυπηρετούσαν. Δεν τους επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το όροφο του ξενοδοχείου, ανέφερε η εφημερίδα Belga επικαλούμενη την έρευνα.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι διότι το δικαστήριο έκανε μια πολύ σαφή δήλωση ότι αυτό ήταν ένα είδος σύγχρονης δουλείας», δήλωσε ο Ζαν Πιέρ Ζάκ, δικηγόρος των εναγόντων. «Είναι αυτό που απαιτούσαμε εδώ και εννέα χρόνια.»
Ο δικηγόρος των βασιλικών, Στέθην Μονό, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το δικαστήριο «έλαβε υπόψη τις δηλώσεις των θυμάτων».
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταγγέλθηκαν από ομάδες δικαιωμάτων λόγω έλλειψης νομικής προστασίας των οικιακών εργαζομένων.
«Οι νόμοι και οι πολιτικές των ΗΑΕ αφήνουν τους μετανάστες οικιακούς εργαζομένους να εκτίθενται σε κατάχρηση και εκμετάλλευση», δήλωσε πέρυσι το Human Rights Watch. «Ο εργατικός νόμος αποκλείει ρητά τους οικιακούς εργαζομένους από την προστασία τους και η απασχόλησή τους, αντίθετα, διέπεται από μια τυποποιημένη σύμβαση που παρέχει πολύ πιο αδύναμα δικαιώματα από το εργατικό δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: