... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Τουρκία: Γρονθοκόπησε φοιτήτρια επειδή... φορούσε σορτσάκι

Τουρκία: Γρονθοκόπησε φοιτήτρια επειδή... φορούσε σορτσάκι (vid)


 Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας άνδρας σε μία φοιτήτρια επειδή... φορούσε σορτσάκι.


Στο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media, η κοπέλα φαίνεται να κάθεται μέσα στο λεωφορείο όταν ξαφνικά ένας άνδρας περνά από μπροστά της και την χαστουκίζει. Η κοπέλα προσπαθεί να αντιδράσει και έντρομη σηκώνεται από τη θέση της αλλά εκείνος καταφέρνει να αποβιβαστεί από το λεωφορείο. Πριν από το χτύπημα, ο άντρας φέρεται να τη ρώτησε: «Δεν ντρέπεσαι να ντύνεσαι έτσι στη διάρκεια του Ραμαζανιού;».
Η φοιτήτρια Asena Melisa Saglam ανέφερε στην αστυνομία ότι ο άνδρας καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής την ενοχλούσε και την έβριζε λέγοντάς της ότι δεν πρέπει να φοράει σορτς κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Μετά από λίγη ώρα η αστυνομία εντόπισε τον άνδρα και τον ανέκρινε. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ δήλωσε ότι «προκλήθηκε» από την φοιτήτρια και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, κάτι που προκάλεσε την οργή των Τούρκων πολιτών.
«Η απελευθέρωσή του αποτελεί απειλή για όλες τις γυναίκες» έγραψε στο twitter οργάνωση για τα δικαιώματα των Γυναικών και πρόσθεσε: «Θα ντυνόμαστε όπως μας αρέσει. Δεν θα εγκαταλείψουμε την ελευθερία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: