... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πάνω από 100 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Αργεντινή μέσα στο 2017


Σύμφωνα με την ΜΚΟ MuMaLá, στην Αργεντινή κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2017 δολοφονήθηκαν 133 γυναίκες. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Αργεντινής που δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα σχετικά με τον αριθμό φόνων γυναικών έως το 2014, έχει καταγράψει 126 περιστατικά μέχρι στιγμής φέτος.

Σύμφωνα με την οργάνωση, κάθε 26 ώρες δολοφονείται μια γυναίκα στη χώρα και στις περισσότερες περιπτώσεις οι θύτες είναι άντρες του κοντινού τους περιβάλλοντος και μάλιστα με καταγγελίες να έχουν προηγηθεί.

Αντίστοιχα, στην Κόστα Ρίκα, έχουν καταγραφεί 16 δολοφονίες γυναικών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της βίας κατά των γυναικών 16 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους. Τα θύματα έχουν ανέβει στα τρία ανά μήνα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου, καθώς το 2016 είχαν καταγραφεί συνολικά 24 δολοφονίες γυναικών και το 2015 συνολικά 27.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στις περισσότερες περιπτώσεις , τα θύματα δεν αναφέρουν στις αρχές την κακοποίηση που έχουν δεχτεί προηγουμένως. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Βίας κατέγραψε ότι το 58% των γυναικών στη χώρα έχουν δεχτεί τουλάχιστον μία φορά σεξουαλική επίθεση ή φυσική κακοποίηση στη ζωής τους. Επιπλέον, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το 42% των γυναικών έχουν δεχθεί βίαιη συμπεριφορά από το σύζυγό τους. Μόνο σε ένα ποσοστό 4% των γυναικών που έχουν αναφέρει επιθέσεις στις αρχές, ο θύτης έχει τιμωρηθεί είτε με καταδίκη είτε με πρόστιμο.

/left.gr/news/pano-apo-100-gynaikes-ehoyn-dolofonithei-stin-argentini-mesa-sto-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: