... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Αληθινές πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ αποκαλύπτουν τα σκοτεινά προβλήματα μιας γυναίκας

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ ως σύμβολα αγνότητας, ομορφιάς και καλών συναισθημάτων. Τι θα γινόταν όμως αν ζούσαν στον πραγματικό κόσμο με όλη τη βία, τα ναρκωτικά, τη σωματεμπορία και τα άλλα φρικτά πράγματα που βλέπουμε καθημερινά;
Η φωτογράφος Σάνον Ντέρμποντυ με έδρα τη Φιλαδέλφεια, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. Στην τελευταία της σειρά φωτογραφιών με πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ, αποφάσισε να τις παρουσιάσει στον κόσμο των ναρκωτικών, του αλκοόλ, της ενδοοικογενειακής βίας, του βιασμού και του σωματεμπορίου. Θέλησε να αναδείξει σκοτεινές πτυχές της πραγματικότητας.
Η φωτογράφος επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Μεταφέροντας τις πριγκίπισσες από τα κλασσικά στοιχεία άνεσης και παραμυθιού σε δραματικές συνθήκες διαβίωσης. Αυτές τις καταστάσεις αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Θα πρέπει να σας αναφέρουμε πως ορισμένες από τις φωτογραφίες, μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις λόγω της γραφικότητάς τους.
Ενδοοικογενειακή βία
Ρύπανση
Αλκοολισμός
Βιασμός
Αυτοκτονία
Σωματεμπορία

Κάπνισμα
Ηρωίνη
Αστυνομική βία

Δεν υπάρχουν σχόλια: