... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Οι επισκέψεις της ΓΓΙΦ στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά και του Σχιστού Αττικής


FACEBOOK:ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι επισκέψεις της ΓΓΙΦ στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων
του Σκαραμαγκά και του Σχιστού Αττικής

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στις 23/5/2017,
επισκέφτηκε τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά και του Σχιστού Αττικής.
Στόχος των επισκέψεών της υπήρξε η ενημέρωση των στελεχών της διοίκησης των Κέντρων Φιλοξενίας και των γυναικών που διαμένουν σε αυτά για το συνεκτικό και ολοκληρωμένο δίκτυο δομών για την καταπολέμηση της βίας της ΓΓΙΦ, οι υπηρεσίες του οποίου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και ανεξαιρέτως και στις γυναίκες πρόσφυγες.

                Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες της 24ωρης Γραμμής SOS 15900, των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας για τις γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας ξεναγήθηκε στους χώρους και των δύο Κέντρων Φιλοξενίας και, συνοδεία διερμηνέων, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τις γυναίκες πρόσφυγες και να τις προσκαλέσει η ίδια στη μεγάλη εκδήλωση  που διοργανώνει η ΓΓΙΦ  για αυτές, με μουσικές και χορούς από τις πατρίδες τους, αλλά και την Ελλάδα, στις 12 Ιουνίου στο θέατρο Δόρα Στράτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες πρόσφυγες υπήρξαν ιδιαίτερα δεκτικές και πρόθυμες στο να ενημερωθούν για τις δομές στήριξης της ΓΓΙΦ, ενώ δεν έκρυψαν τη χαρά τους να συμμετέχουν στην επικείμενη μουσικοχορευτική εκδήλωση της ΓΓΙΦ.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Παρά τις όποιες δυσκολίες της καθημερινότητας στα Κέντρα Διαμονής των προσφύγων, η πολιτεία και το έργο της ΓΓΙΦ, συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλάι τους και να φροντίζουν  αδιάπτωτα για την καλύτερη δυνατή και ποιοτική διαμονή τους στη χώρα μας».

                 Το  Γραφείο Τύπου, 24/5/2017Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                       
                                                            
Τηλ. 2131511102

Δεν υπάρχουν σχόλια: