... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Κάθε μέρα και μία φωτογραφία μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της

Κάθε μέρα και μία φωτογραφία μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της

Η Caroline Way έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 39χρονο σύντροφό της Deke Orriss ύστερα από έναν τσακωμό. Ο λόγος; Η 41χρονη υποστηρίζει ότι δεν τον άφησε ψάξει το κινητό της, ενώ είχαν χωρίσει, και εκείνος θύμωσε τόσο που την χτύπησε πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να δείχνει αγνώριστη.
Η ίδια, σύμφωνα με την Metro, είπε ότι εκείνος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και απείλησε να την βιάσει ενώ προηγουμένως της είπε: «Θα ανέβουμε στον πάνω όροφο και εκεί θα πεθάνεις».
iudstf2

Την επόμενη μέρα από την επίθεση, το πρόσωπό της ήταν τόσο πρησμένο που μετά βίας προσπαθούσε να ανοίξει τα μάτια της. Αποφάσισε να βγάλει μία φωτογραφία και για τα επόμενα τρία χρόνια έβγαζε κάθε μέρα και μία φωτογραφία της για να βλέπει πως βελτιώνεται η εικόνα της μέρα με την μέρα και να αποτελέσει παράδειγμα για άλλα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
iudstf3
Η Caroline δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της έγινε η «βασίλισσα των selfies». «Τραβούσα καθημερινά μία φωτογραφία το πρόσωπό μου μόνο και μόνο για να το δω να αλλάζει και να συνειδητοποιήσω πως βελτιώνομαι. Ήταν πραγματικά θεραπευτικό. Ήταν ένας τρόπος να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι όπως επουλώνονταν τα σημάδια στο πρόσωπό μου, έτσι θα έκλειναν και οι ψυχικές πληγές μου».
iudstf4
Η ίδια λέει ότι στην συνέχεια κατάλαβε πως θα μπορούσε να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες δείχνοντάς τους ότι κατάφερε να ξεπεράσει κάτι τόσο τραγικό κι έτσι πήρε την απόφαση να ανεβάσει τις φωτογραφίες στο Facebook.
Η 41χρονη επιχειρηματίας γνώρισε τον Orriss όταν ήταν 30 ετών. Το 2014, η σχέση τους είχε τελειώσει όμως εκείνη τον άφησε να μένει στο σπίτι της μέχρι να βρει ένα νέο. Όταν όμως εκείνη άρχισε να βγαίνει με άλλους άντρες, εκείνος άρχισε να ζηλεύει παθολογικά. «Μία νύχτα μιλούσα με κάποιον στο κινητό μου και εκείνος ήθελε να δει ποιος είναι. Τον έσπρωξα κατά λάθος και εκείνος βγήκε εκτός εαυτού. Με έριξε κάτω και προσπάθησε να με πνίξει. Κάθισε πάνω μου και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο, δεν θυμάμαι πόσες φορές. Απείλησε πως θα με βιάσει και έφερε από την κουζίνα ένα τεράστιο μαχαίρι».
iudstf5
Καθώς ανέβαιναν τις σκάλες όμως, η Carolyne είδε το πρόσωπό της στον καθρέφτη και ασυναίσθητα, μην μπορώντας να αναγνωρίσει τον ίδιο της τον εαυτό, άρχισε να γελάει. «Με αυτήν την αντίδραση, κατάφερα να τον κάνω να αλλάξει γνώμη και να ξεσπάσει σε κλάματα» δήλωσε.
Ο Orriss συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Όσο για την Carolyne, οι πληγές στο πρόσωπό της έχουν επουλωθεί και ελπίζει πως οι φωτογραφίες της θα βοηθήσουν κι άλλες γυναίκες να βρουν ανάλογη δύναμη και να ξεπεράσουν παρόμοιες καταστάσεις.
iudstf6iudstf7iudstf8iudstf9iudstf10iudstf11

Δεν υπάρχουν σχόλια: