... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Έκθεση: Κόμικ και φωτογραφίες ενάντια στο μίσος

Την τέχνη τους ενάντια στη ρητορική του μίσους "ορθώνουν" νεαροί σπουδαστές, δημιουργώντας κόμικ και φωτογραφίες με βάση θέματα που σχετίζονται με την ανοχή, τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων, τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση και την ισότητα των φύλων.



Συνολικά 45 έργα παιδιών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Πράσινες Διαδρομές- Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση θα εκτίθενται στον χώρο μπροστά στην αίθουσα Νερού, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, έως τις 7 Μαΐου. 






Όλα τα έργα βασίστηκαν στη θεματική των παγκόσμιων ημερών δράσης όπως της Ημέρας ενάντια στον αντι - αθιγγανισμό, στην ομοφοβία και τρανσφοβία, για την υποστήριξη των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, αλληλεγγύης στα θύματα εγκλημάτων μίσους και ενάντια στον φασισμό.



Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, η ρητορική μίσους, όπως ορίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, συνίσταται σε όλες της μορφές έκφρασης που διαδίδουν, προτρέπουν, προωθούν ή δικαιολογούν το φυλετικό μίσος, τη ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μη ανοχής της διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού, των διακρίσεων και της εχθρότητας κατά των μειονοτικών ομάδων και των μεταναστών.
http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: