... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ρόδος: Ανήλικος κατήγγειλε τρεις φορές το θείο του για βιαιοπραγία

Ρόδος: Ανήλικος κατήγγειλε τρεις φορές το θείο του για βιαιοπραγία

Δίωξη για ενδοοικογενειακή βια κατ' εξακολούθηση άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου σε έναν 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του ανήλικου ανιψιού του ότι βιαιοπραγεί χωρίς αιτία σε βάρος του και τον εξυβρίζει.

Ο πατέρας του 15χρονου αγοριού πέθανε το 2015, ενώ η μητέρα του τον έχει εγκαταλείψει από μικρή ηλικία και την επιμέλειά του έχει η γιαγιά του, στο σπίτι της οποίας κατοικεί μαζί με τον θείο του τον οποίο έχει μηνύσει τρεις φορές! Η πρώτη ήταν στις 24 Απριλίου, όταν κατήγγειλε ότι από τις αρχές του έτους τον χτυπούσε τρεις φορές την εβδομάδα! Στην δεύτερη μήνυσή του, στις 6 Μαΐου, ο ανήλικος υποστήριξε ότι του είχε επιτεθεί στον δρόμο. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο 34χρονος τον πέταξε στο έδαφος και του κρατούσε τα χέρια, αλλά δεν πρόλαβε να τον χτυπήσει επειδή παρενέβη ένας περαστικός, ενώ πρόσθεσε ότι ο θείος του οπλοφορεί με tazer.

Η σύλληψη έγινε μετά την τελευταία καταγγελία του 15χρονου ότι ο θείος του βιαιοπράγησε σε βάρος του τραβώντας του τα μαλλιά και τα αυτιά και πετώντας στα πόδια του ένα κουτί με βίδες, ενώ τον υποχρέωσε να στέκεται όρθιος στο ένα του πόδι κοιτώντας την ντουλάπα στο δωμάτιο του, ως αντίποινα για την προηγούμενη μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του! Μάλιστα, ο μαθητής ζητά να αλλάξει κατοικία ο θείος του γιατί τον φοβάται!

Ο 32χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι το παιδί έχει κακή συμπεριφορά, ενώ ισχυρίζεται ότι τον έβαλε τιμωρία επειδή έκλεψε 30 ευρώ από έναν κουμπαρά που έχει στο σπίτι! Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της τακτικής ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου, στην οποία θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος θείος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: