... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας ,στο κατάστημα κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας.....

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο της ΧΕΝ Θήβας Κα Ιωάννα Τούσσα, μελών της ΧΕΝ Θήβας καθώς και ομάδα τριών κοριτσιών -αποφοίτων βρεφοκομίας  του ΔΙΕΚ Θήβας , περάσαμε   την Τρίτη 09/05/2017 και για 2 ώρες  κοντά στις μητέρες κρατούμενες και με τα  παιδιά αυτών.
Ζήσαμε έτσι μια ξεχωριστή "Ημέρα της Μητέρας"....
ΥΓ. Ευχαριστούμε την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΕΝ Θήβας για αυτή την αφορμή που μας έδωσε...

Δημοσιεύσεις
Τρίτη 9 Μαϊου 2017 - Η δική μας ..."Ημέρα της Μητέρας"
Το Δ.Σ. της ΧΕΝ Θήβας, φέτος αποφάσισε να αφιερώσει την Ημέρα της Μητέρας, (14 Μαϊου), σε μία κατηγορία γυναικών που βιώνουν τον εγκλεισμό στο Γυναικείο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θηβών.
Είναι δέκα έξι γυναίκες/μητέρες, που ζουν στον χώρο της φυλακής μαζί με τα παιδιά τους, ηλικίας έως τεσσάρων ετών, δέκα οκτώ συνολικά.
Μπορεί ο χώρος να είναι άνετος, κάθε μητέρα σε ξεχωριστό δωμάτιο με το παιδί της, παιδική γωνιά, παράθυρα, φως και καθαρός αέρας. Τα κάγκελα όμως είναι εκεί και ο εγκλεισμός σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώνει ένα παιδί. Αφήνει τα σημάδια του.
Μαζί μας είχαμε την κοινωνιολόγο Χαρούλα Κυριακάκη από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Θηβαίων και τρεις βρεφονηπιοκόμους από το Δημόσιο ΙΕΚ Θήβας που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Δημόσιο Παιδικό Σταθμό (Μεγάλου Δέσποινα, Παγώνη Ειρήνη, Παπάζογλου Κων/να). Τα κορίτσια είχαν ετοιμάσει παιχνίδια και δωράκια για τα παιδιά και τις μητέρες. Έπαιξαν με τα παιδιά, τραγούδησαν και διάβασαν παραμύθια. Δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά χαρούμενα.
Η Ημέρα της Μητέρας, όπως και άλλες παγκόσμιες ημέρες, έχει κι αυτή εμποροποιηθεί και τα λουλούδια, ως δώρο στη μαμά, έχουν τον πρώτο λόγο. Εμείς προτιμήσαμε να προσφέρουμε πιο πρακτικά πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: