... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Κακοποίηση και σεξουαλικός εκβιασμός. Η Mel B σοκάρει με τις κατηγορίες ενάντια στον άντρα της

Η Mel B έχει κάνει αίτηση για περιοριστική εντολή ενάντια στον εν διαστάσει σύζυγό της, Stephen Belafonte, υποστηρίζοντας ότι την χτυπούσε, άφησε έγκυο την νταντά των παιδιών τους, και την εκβίαζε διαρκώς να λάβει μέρος σε τρίο. Αν όλα αυτά σου φάνηκαν πολλά, περίμενε να τα διαβάσεις και αναλυτικά.
Η 41χρονη πρώην Spice Girl έκανε τρομακτικές δηλώσεις εναντίον του άντρα της στο δικαστήριο, οι οποίες τον αναγκάζουν να μείνει μακριά από την ίδια και τα τρία παιδιά τους. Στον κατάλογο των όσων είπε περιλαμβάνονται ατάκες όπως "μπουνιές", "πνίξιμο", "έσκισε το χείλος μου" και "με έσπρωξε κι έπεσα στο χαλί".
Η Mel έκανε αίτηση διαζυγίου τον προηγούμενο μήνα, με την αιτιολογία της ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης που είχε ξεκινήσει από τον πρώτο χρόνο του γάμου τους, το 2007. Υποστηρίζει πως ο Stephen την πίεζε να συμμετέχει σε σεξουαλικές πράξεις με τον ίδιο και άσχετες γυναίκες. Αυτή την καταναγκαστική ερωτική δραστηριότητα της Mel, την μαγνητοσκοπούσε κρυφά και στη συνέχεια την χρησιμοποιούσε για να την απειλεί, αν τυχόν αρνούνταν να συμμετέχει σε κάποιο τρίο.
Επίσης, η Mel αποκάλυψε πως ο σύζυγός της άφησε έγκυο την νταντά τους και πρότεινε να μείνουν και οι τρεις τους μαζί με το νέο μωρό. Τελικά, η νταντά πήρε 300000 δολάρια, προκειμένου να κάνει έκτρωση, όπως αναφέρει στην κατάθεσή της.
Ο Βelafonte, ακόμα, είχε μια πολύ ιδιαίτερη αντιμετώπιση της γυναίκας του όταν εκείνη έχασε τον πατέρα της από καρκίνο. Σύμφωνα με το ΤΜΖ, ο παραγωγός είπε στην Mel "να το βουλώσει, αφού αν είναι να πεθάνει, θα πεθάνει".

Λέγεται πως φίλοι και συγγενείς ρώτησαν την Mel για τις μελανιές της και προσφέρθηκαν να καλέσουν την αστυνομία εκ μέρους της, όμως εκείνη τους παρακάλεσε να μην το κάνουν γιατί φοβόταν και για τη δική της ζωή, αλλά και για των φίλων της, στην περίπτωση που το μάθαινε ο Belafonte.
Στα χαρτιά της κατάθεσής της, η Μel υποστηρίζει πως η κακοποίηση είχε γίνει κάτι σαν ρουτίνα. Όταν έγινε διάσημη, ο Stephen "την έδερνε προκειμένου να την κάνει να καταλάβει ότι αυτός είναι το αφεντικό". Επίσης κατηγορεί τον Belafonte ότι "της έριξε μπουνιά και έσκισε το χείλος της", επειδή ζήλεψε όταν το 2012 γύρισε μια σκηνή με τον Usher για το X-Factor. Όταν ρώτησε τον άντρα της πώς θα εμφανιζόταν στην τηλεόραση με τον εμφανέστατο τραυματισμό, εκείνος της είπε "έπρεπε να το είχε σκεφτεί αυτό πριν αποφασίσεις να φλερτάρεις και να γ****είς με τον Usher". Επιπλέον, ο Belafonte έριξε μπουνιά στην Mel και την έσπρωξε πάνω σε ένα χαλί μία μέρα πριν εμφανιστεί με τις Spice Girls στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Mel λέει πως οι τραυματισμοί της ήταν τόσο σοβαροί, που το δέρμα της είχε καεί από το χαλί. Στη συνέχεια ο Stephen την ανάγκασε να γράψει στο twitter ότι τραυματίστηκε μόνη της όταν έτρεχε με τα τακούνια.
Η ίδια υποστηρίζει πως η σχέση της με τον Belafonte άλλαξε εντελώς όταν παντρεύτηκαν. Στην αρχή την βοηθούσε με κάθε τρόπο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός της έλεγε ότι δεν άξιζε τίποτα και πως εκείνος την έκανε αυτό που είναι. Όταν θα προσπαθούσε να φύγει από κοντά του εκείνος "την απειλούσε με βία και έλεγε πως θα της καταστρέψει τη ζωή με κάθε τρόπο, την καριέρα της, και θα της πάρει τα παιδιά". Υποστήριξε επίσης πως ο άντρας της την κακοποιούσε σε τέτοιο βαθμό που η ίδια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το 2014, πίνοντας ένα ολόκληρο μπουκάλι ασπιρίνες. Όταν προσπάθησε να καλέσει γιατρό, ο Belafonte την εμπόδισε και την πέταξε στο μπάνιο φωνάζοντάς της "ψόφα σκύλα".
Κάπως έτσι πέρασαν δέκα χρόνια για τη Mel B. Διαβάζοντας αυτή την είδηση, θυμήθηκα μια κυρία που είδα τις προάλλες στην Ερμού με τεράστια γυαλιά ηλίου, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να κρύψουν τις μελανιές γύρω από τα μάτια της. Μην το ανέχεσαι αυτό. Είσαι πολύ πιο δυνατή από τον φόβο σου και την ανάγκη του καθενός να σου επιβληθεί. 
"Δεν είσαι η μόνη - δεν είσαι μόνη", κάλεσε στο 15900 για να καταγγείλεις κάθε περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: