... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Η Google κατηγορείται για διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών
Όσο περισσότερο η Google συζητάει για ισότητα, τόσο περισσότερο σας κάνει να νομίζετε ότι θα είναι εκείνη που θα ξεκινήσει την αλλαγή δηλαδή να πληρώνει τις γυναίκες όσο πληρώνει τους άνδρες. Η πραγματικότητα όπως απέχει πολύ.
Η Google κατηγορείται για διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών
Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Υπουργείο Εργασίας, υπάρχουν συστηματικές διαφορές αποζημίωσης κατά των γυναικών σχεδόν σε ολόκληρο εργατικό δυναμικό, αναφέρει η Guardian.
Η Google αρνείται τους ισχυρισμούς και λέει ότι δεν είχε καν ακούσει για το θέμα αυτό μέχρι η Janette Wipper, περιφερειακή διευθύντρια του Τμήματος Εργασίας να καταθέσει μπροστά σε ένα δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο.
«Κάθε χρόνο κάνουμε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των αμοιβών σε όλα τα φύλα και δεν βρήκαμε καμία διαφορά στις αμοιβές των δύο φύλων» δήλωσε η  Google σε μια επίσημη δήλωση.
Η εταιρεία η οποία είναι θυγατρική της Alphabet Inc. στις μέρες μας ήταν μια από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας στην Valley που έχουν προσπαθήσει να βελτιώσει τις πρακτικές πρόσληψης με την απασχόληση περισσοτέρων γυναικών, την καλύτερη πληρωμή τους και ούτω καθεξής, για να απομακρυνθεί από το στερεότυπο των ατόμων που εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας που είναι λευκοί και Ασιάτες.
Παρ ‘όλες τις προσπάθειές τους, οι εκθέσεις της Google δείχνουν ότι μόνο το 19% των θέσεων εργασίας τεχνολογίας της Google κατέχονται από γυναίκες, ενώ συνολικά, μόνο το ένα τρίτο των 70.000 εργαζομένων της Google είναι γυναίκες.
Η Google, όπως και άλλες εταιρείες της τεχνολογική κοινότητας αγωνίζονται να φέρουν περισσότερη ισότητα στο εργατικό δυναμικό, ως επί το πλείστον χωρίς επιτυχία. Αυτό τους έχει φέρει σίγουρα πολλές επικρίσεις σχετικά με τις επιλογές που κάνουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: