... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Κύπρος:Οδηγός για Επιχειρήσεις: Προώθησε κι εσύ την Ισότητα των Φύλων στην Εργασία και το Σπίτι

Οδηγός για Επιχειρήσεις: Προώθησε κι εσύ την Ισότητα των Φύλων στην Εργασία και το Σπίτι

Με στόχο την προώθηση Ισότητας των Φύλων, τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι και την οικογένεια, δημιουργήθηκε ένας χρήσιμος οδηγός από την ομάδα έργου του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σπάζοντας το καλούπι: Ισότητα στην Οικονομική Ανεξαρτησία μεταξύ Γυναικών κι Ανδρών» (Breaking the Mould: Promoting Gender Equality in Cyprus).
Το παρόν εγχειρίδιο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει στις κυπριακές επιχειρήσεις τόσο τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν θέματα Ισότητας των Φύλων στον τομέα της Απασχόλησης όσο και καλές πρακτικές που εφάρμοσαν επιχειρήσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, για να μειώσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις που αφορούν το ρόλο του πατέρα στο σπίτι και την οικογένεια.
 
Το εγχειρίδιο έχει διανεμηθεί μαζί με το περιοδικό IN Business Απριλίου, ενώ θα αποσταλεί επιπλέον ταχυδρομικώς σε περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, με έδρα την Κύπρο. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» τον Οδηγό από την ιστοσελίδα του προγράμματος, πατώντας εδώ: www.breakingthemouldcy.com/guide-sme.
 
Στόχος, όραμα κι ευχή, είναι το συγκεκριμένο εγχειρίδιο να αποτελέσει πράγματι πολύτιμο εργαλείο, αφού οι εισηγήσεις που προτείνονται επιχειρούν να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις, ώστε με τη σειρά τους να συνδράμουν στην Ισότητα των Φύλων και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους -γυναίκες κι άνδρες- να επιτύχουν ισότιμη συμμετοχή στο σπίτι και την εργασία.
 
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, την Επίτροπο Ισότητας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου και την ΙΜΗ, ενώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, events@imhbusiness.com, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: