... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Σωματεία και Σύλλογοι καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα στη Βοιωτία

1

Σωματεία και Σύλλογοι Γυναικών απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους προκειμένου να υποδεχθούν τα παιδιά των προσφύγων την Πέμπτη στο 1ο Δημοτικό Σχηματαρίου της Βοιωτίας. Όπως υπογραμμίζουν, θα πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής να υποδεχθούν τα ταλαιπωρημένα παιδία που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους. 
Παράλληλα, καλούν σε απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».terPinterestReddit Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Σωματείων και Συλλόγων Γυναικών, στην περιοχή μας «βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες, στοιβαγμένοι σε κέντρα κράτησης, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης οι οποίοι έχουν βιώσει κακουχίες, πόλεμο και ένα μακρύ ταξίδι προσφυγιάς χωρίς όμως να χάσουν ούτε την ελπίδα τους, ούτε το χαμόγελό τους».
Υπογραμμίζουν ότι οι άνθρωποι αυτοί ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων και ήρθαν εδώ αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο και όχι για ταξίδι αναψυχής. «Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να υποδεχτούμε θερμά στα σχολεία μας και να αγκαλιάσουμε τα μικρά ταλαιπωρημένα παιδιά που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων».

«Απομονώστε τους χρυσαυγίτες»

Παράλληλα, καλούν σε απομόνωση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής και το φασιστικό τους δηλητήριο. «Ταυτόχρονα τους καλούμε να απομονώσουν την εγκληματική και ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τα διάφορα άλλα φασιστοειδή, οι οποίοι με ύπουλο και ταυτόχρονα οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους και με πρόσχημα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους και σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. Δε λένε κουβέντα για τις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και τις καπιταλιστικές «ειρήνες» που αναγκάζουν τους λαούς σε ξεριζωμό. Και δε λένε κουβέντα γιατί ακριβώς τα αφεντικά των χρυσαυγιτών, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, κερδίζουν είτε με τον πόλεμο είτε με την «ειρήνη»».

 *Την ανακοίνωση υπογράφουν το Συνδικάτο οικοδόμων επαρχίας Θήβας, το σωματείο χημικής βιομηχανίας ν. Βοιωτίας «ο Σπάρτακος», το Συνδικάτο μετάλλου ν. Βοιωτίας, το συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, το συνδικάτο φαρμάκου καλλυντικών Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ επ. Θήβας, η ομάδα γυναικών Θήβας και η ομάδα γυναικών Τανάγρας.



Διαβάστε περισσότερα: https://www.kar.org.gr/2017/04/05/somatia-ke-syllogi-kalosorizoun-ta-prosfygopoula-sti-viotia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: