... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τήρηση νόμων για την ποσόστωση φύλων στο Δημόσιο (εγκύκλιος)




Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε εγκύκλιό της, υπενθυμίζει την υποχρέωση τήρησης του ποσοστού για την ισότητα των φύλων στις περιπτώσεις διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., στα μέλη διοικητικών συμβουλίων ή άλλων συλλογικών οργάνων διοίκησης Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ.. 

Για τους λόγους αυτούς και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Γενική Γραμματεία Ισότητας σχεδίασε και παρέλαβε το Έργο “Ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής, λειτουργία εφαρμογής των νόμων για την ποσόστωση των φύλων στα όργανα της δημόσιας διοίκησης και στους εποπτευόμενους φορείς”, το οποίο εντάσσεται στο Έργο Σημαία: “Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης” (“Παρατηρητήριο”). 

Πρόκειται για μία εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία καθοδηγεί τα όργανα της Διοίκησης στην συγκρότηση και καταχώριση των συσταθέντων ή υπό σύσταση συλλογικών οργάνων και διευκολύνει τόσο την τήρηση της ποσόστωσης όσο και την παρακολούθησή της από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: