... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος αθώωσε βιαστή γιατί στο θύμα δεν αντέδρασε



Οργή προκάλεσε στην Ιταλία, η απόφαση ενός δικαστή να αθωώσει έναν βιαστή που επιτέθηκε σε μια γυναίκα πάνω σε κρεβάτι νοσοκομείου, μόνο και μόνο επειδή εκείνη δεν ούρλιαξε.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή η αντίδραση της γυναίκας, που φαίνεται να είπε στο βιαστή της «αρκετά!», ήταν πολύ λίγη για να στοιχειοθετήσει εναντίον του την κατηγορία του βιασμού. Όπως αναφέρει η Daily Mail ο δικαστής Diamante Minucci είπε στην κατηγορούμενη: «Δεν κλάψατε, ούτε ουρλιάξατε. Δεν τον σπρώξατε μακριά. Πρέπει να ρωτήσουμε γιατί;».
Οι δικηγόροι της γυναίκας είπαν στο δικαστήριο ότι η σιωπή της έδειχνε τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν και δεν ήταν απόδειξη ότι δεν είχε βιαστεί.
Η απόφαση του δικαστή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Ιταλία κυρίως από οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.
Σύμφωνα με το Il Fatto Quotidiano ο δράστης δεν αρνήθηκε ποτέ την πράξη του αλλά υποστήριξε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα με τη σύμφωνη γνώμη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: