... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορικές στιγμές με Ιρανές στην κερκίδα!

<> on February 15, 2017 in Kish Island, Iran.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, έπειτα από  απειλή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ για αναστολή του τουρνουά  “Kish Island Open” στο χλιδάτο θέρετρο του Περσικού Κόλπου, η χθεσινή πρεμιέρα του 2ου τουρνουά του World Tour , διεξήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία παρουσία του “ασθενούς φύλου”.
Σε ένδειξη  διαμαρτυρίας για τον παραδοσιακό αποκλεισμό των γυναικών από τους αγώνες, η FIVB, σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε,  διεμήνυσε στους διοργανωτές πως αν εμμείνουν στην απαγόρευση, παρά την δέσμευσή τους για ελεύθερη είσοδο των γυναικών, θα ανασταλεί το τουρνουά.
Ό,τι δεν κατάφεραν λοιπόν μέχρι τώρα διάφορες οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου με τις διαμαρτυρίες και τις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες τους, μετά και τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η υπόθεση της Γκοντσέχ Γκαβαμί, φαίνεται πως το πέτυχαν επιτέλους για πρώτη φορά οι αξιωματούχοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Ενώ λοιπόν μέχρι πέρυσι οι ντόπιες προσπαθούσαν ακροβολισμένες στις ταράτσες των καφέ να δούνε λίγο από το θέαμα στην άμμο και άλλες δυο τρεις που κατάφεραν να περάσουν την είσοδο, απομακρύνθηκαν βίαια από την αστυνομία, χθες γράφτηκε… ιστορία!
Παρά παρά τη συντριπτική πλειοψηφία των Ιρανών θεατών στις κερκίδες, σε μία φωτογραφία της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης, διακρίνονται σε ειδικό χώρο και μερικές γυναίκες φίλαθλοι. Ασφαλώς όλες φέρουν ειδική διαπίστευση, ενώ κατά την είσοδό τους πέρασαν από ειδικό έλεγχο.
iran_beach
Κάτι που αναμφίβολα συνιστά ιστορική στιγμή για τις γυναίκες και τον αθλητισμό στο Ιράν, αφού μέχρι σήμερα βάσει της νομοθεσίας δεν επιτρέπονταν η είσοδος ντόπιων σε αθλητικά γεγονότα.
Στο αγωνιστικό τμήμα του τουρνουά, όπου μετά και το Φορτ Λότεντέιλ υπάρχει ελληνική παρουσία, χάρις στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Πολωνίας, Σπύρο Καραχάλιο, η χθεσινή μέρα, πέρα από το δυνατό άνεμο και τη βροχή που δυσκόλεψε το παιχνίδι των ομάδων, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Πολωνία. Στην τελευταία προπόνηση, λόγω τραυματισμού στην ομάδα των Σζαλανκίεβιτς/Ρούντολ το δίδυμο απέσυρε τη συμμετοχή του.
Παρόλα αυτά η μοναδική πλέον ομάδα των Πολωνών, Καντόρ/ Λόζιακ, επικράτησε με 2-0 σετ των Αυστριακών Σνέτσερ/Μούλνερ και προκρίθηκε στις “16”. Εκεί αύριο θα αντιμετωπίσει  τους Γάλλους, Λοϊζιό/Γκοτιέ που στους “32” απέκλεισαν επίσης τους Αυστριακούς, Βίντερ/Σάιντλ Ρομπ με 2-0 σετ.
Η έκπληξη της πρεμιέρας πάντως σημειώθηκε στην αναμέτρηση των Αμερικανών πρωταθλητών, Μάγιερ/Ντόχερτι με τη Ρωσία, όπου οι Σίβολαπ/Βέλιτσκο υποχρέωσαν με τη νίκη τους 2-0 σετ το φαβορί των ΗΠΑ να αποχαιρετήσουν πρόωρα τη διοργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: